Tarihler 6 Şubat 2023’ü gösterdiğinde, Türkiye büyük bir felaketle karşılaştı. Sabah 04:17 ve öğlen 13:24’te meydana gelen 7,7 ile 7,6 şiddetindeki iki deprem felaketinde 11 ilde yüzbinlerce insan enkaz altında kalırken, 40 binden fazla bina yıkıldı. Resmi kayıtlara göre depremde 50 bin 96 kişi hayatını kaybetti.    

ÖZCAN: PROPAGANDA YAPMIYORUZ, DAYANIŞMAYA GİDİYORUZ!

Asrın felaketi olarak gösterilen depremin birinci yıl dönümünde CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Malatya’da düzenlenecek olan anma programına katılacak. Anma programı öncesinde bölgede incelemelerde bulunacak olan Özcan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özcan, açıklamasında “Ülkemiz bir deprem kuşağı üzerinde bulunuyor, bu depremler ne ilk ne de son olacak. Doğanın kanunu bu. Ancak bize düşen, Depremlere karşı dirençli kentler oluşturmak için canla başla çalışmaktır. Gelecek kuşaklara güvenli bir hayatı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay ile ilgili sarf ettiği sözlerine de değinen Özcan şunları söyledi:

“ADAY GÖSTERİLMEYİNCE AK PARTİ’NİN ADAYINI DESTEKLEDİ” “ADAY GÖSTERİLMEYİNCE AK PARTİ’NİN ADAYINI DESTEKLEDİ”

“Sayın Cumhurbaşkanının Hatay ile ilgili sözlerinin bir dil sürçmesi olduğuna inanıyorum, inanmak istiyorum. Deprem gibi, sel gibi büyük ve yıkıcı felaketler parti ayırt etmeksizin birlik olunması gereken hadiselerdir. Devlet herkese eşit mesafede olmalıdır. Merkezi yönetim, yerel yönetim ayrımı yapmaz devlet. Devleti yönetenler, böyle acıları siyasi propagandaya dönüştürmeden, yurttaşlarımıza eşit biçimde tüm desteğini vermelidir. Geçtiğimiz günlerde, İBB adayı Murat Kurum da katıldığı bir canlı yayında, depremde vefat eden vatandaşlarımızın sayısıyla ilgili resmi rakamların bize söylediğinin çok üzerinde bir rakam telaffuz ederek “130 bin insan öldü” dedi. Söz söylerken gerçek rakamları farkında olmadan açıklamış oldu aslında. Bu beyan Sayın Kurumu bağlar ancak devlet şeffaf olmalıdır. Şeffaf olunur ve gerçek bilanço ortaya konulursa, ancak o zaman sorunlara en doğru çözümler üretilebilir. İşte biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyasi bir puan kazanmaya değil, her anlamda yıkıma uğrayan şehirlerimize gidiyoruz. İnsanlarımızla dayanışmaya ve ihtiyaçlarını gündeme taşıyarak çözüm bulmaya gidiyoruz. “

HABER: Savaş ARI