Devlet hastanesi inşaat alanında işçi güvenliğini hiçe sayan çadırlar kaldırılacak. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü gereği işçilerin inşaat alanlarında çadırda kalması yasak. Ancak devlet hastanesi inşaatında bu yasağa uyulmadığı görüldü.
Vali el attı
Geçtiğimiz günlerde ekranlara getirdiğimiz “ Yasak Çiğniyorlar” başlıklı haberimizin ardından Vali Adnan Yılmaz ilgili kurumları arayarak bu olumsuzluğun hemen düzeltilmesini istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Grup Başkanlığı’ndan hastane alanına müfettiş göndermesini isteyen Yılmaz, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bakanlıktan gelen genelge uyarınca ilgili kurumlara talimat verdi. Vali Yılmaz, Kaymakamlıklara, İş-kur’a, Sosyal Güvenlik Kurumu ve SEDAŞ gibi ilgili kurumlara talimat vererek, bundan sonra inşaat alanlarına çadır kurulmasının engellenmesini, varsa çadırların kaldırılmasını istedi.
Müfettiş gelecek
Devlet hastanesi inşaat alanında işçilerin sağlıksız şartlarda barınması ve çadırlarda kalması nedeniyle harekete geçen Vali Yılmaz, bakanlıktan inşaat alanının incelenmesini istedi. Önümüzdeki günlerde bakanlıktan gelecek olan müfettiş inceleme yapacak, daha sonra bilirkişi incelemede bulunacak ve ardından rapor hazırlanarak bakanlığa ve valiliğe sunulacak. 

Haber: H. İŞCAN