Beyaz eşya ve mobilyada indirim 5 ay uzaltıldı. Açıklama bizzat Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Nisan ayının sonuna kadar olan beyaz eşya ve mobilyada vergi indiriminin Eylül'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, ayrıca esnafın uzun süredir beklediği borç yapılandırmasına ilişkin de açıklamada bulundu ve "Esnafın vergi borçlarına yapılandırma geliyor.'' dedi.

"Vergi gelirlerine 800 milyon TL etkisi olacak" 
Konu ile ilgili bir açıklama da Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Bakan Ağbal, "Yaptığımız hesaplamalara göre burada 350 milyon liralık bir maliyet oluştu. Şimdi biz bunu 30 Eylül tarihine uzatıyoruz, bu durumda yaptığımız hesaplamalara göre, bunun vergi gelirlerine net olarak 800 milyon civarında bir etkisi olacak." şeklinde konuştu.

7 milyon 200 bin vatandaşı ilgilendirendiriyor
Vergi gelirlerinde yaklaşık 7 milyon 200 bin vatandaşı ilgilendiren yeni bir yeniden yapılandırma yaptıklarını belirten Ağbal, "Çünkü 2016 Temmuz'undan 2017 Mart'ına kadar vergi borçlarını vadesinde ödemeyen, yine vergi dairelerine ödenmesi gereken diğer trafik para cezası olur, motorlu taşıtlar vergisi olur, diğer vergilerle baktığımız zaman 7 milyon 200 bin vatandaşımızı ilgilendiren bir yapılandırmayı bu suretle yapmış oluyoruz." diye konuştu.

Öte yandan 3 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde ÖTV 30 Nisan’a kadar sıfırlanmış, mobilyadaki yüzde 18 olan KDV ise yüzde 8'e düşürülmüştü.