Düzce Belediye Meclisi geçtiğimiz yıl yaptığı zamlar ile eleştiri oklarına maruz kalırken 2017 yılının son meclis toplantılarında talep edilen pek çok konu meclis gündemine alınarak yeni yılın ilk ayında dün akşam gerçekleştirilen Ocak Ayı 2.Birleşiminde vatandaş lehine kararlar aldı.

Evsel katı atıkta indirim yapıldı: İşte tam listesi…
Bir önceki meclis toplantısında plan ve bütçe komisyonuna havale edilen evsel katı atık ücretlerinin değiştirilmesine ilişkin önerge komisyon tarafından hazırlanan şekli ile kabul edildi. Komisyon raporunun okunmasının ardından rapor oy çokluğu ile kabul edildi.





“Hep şikayet olarak geliyordu”
AK Partili Belediye Meclis üyesi Selahattin Sert yapılan indirimlere ilişkin şunları söyledi:

“Hep karşımıza şikayet olarak geliyordu. Ciddi çalışmalar sonucunda ciddi indirimler yapıldı. Ben burada hem maliye hizmetlerindeki hem komisyondaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halkın gerçekten önemli bir kesiminin sağlayacağı indirimler sağladık.”

Su hizmetleri tarifesinde yüzde 7 indirime gidildi
Belediye Meclisi su hizmetlerinde indirime gitti. Meclisi ilk birleşiminde incelenmesi için komisyona havale edilen su hizmetleri tarife değişikliği talebi komisyondan yüzde 7 indirim olarak döndü. Bu indirim meclisten oy çokluğu ile geçti.



S Plaka tahdit sayısı ve devir ücretleri düştü
2679 olan S Plaka tahdit sayısı 1960’a düşürüldü. Önceden 8500 TL+KDV olan S Plaka devir ücreti plan bütçe komisyonu tarafından 4000TL+KDV olarak yeniden belirlendi. Karar meclis tarafından oy çokluğu kabul edildi.

Camikebir TOKİ konutlarının fiyatı düşürüldü
İhale ile satışa çıkarılan ancak yüksek fiyatları nedeniyle bir türlü satılamayan Camikebir Mahallesi’ndeki 47 adet TOKİ konutu bir önceki mecliste fiyatlarının düşürülmesi için talepte bulunulmuştu. Metrekare fiyatı 2 bin 500 TL olan konutlar plan ve bütçe komisyonuna havale edilen talep doğrultusunda yapılan incelemelerde yüzde 10 düşürülebileceğine şeklinde meclise geldi. Karar mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Haber: Ö.YILMAZ