Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi kantinini Valiliğin kararıyla görevlilerin gözetiminde bugün boşaltıldı. Valiliğin aldığı boşaltma kararı bugün uygulanırken, vakıf yönetiminden hiç kimsenin olmaması dikkat çekti.

 

2009 yılından beri Düzce Üniversitesi ile yapmış oldukları kira sözleşmesinin bittiği gerekçesi ile Hastane başhekimliğinin boşaltma talebini yerine getirmediği iddia edilen vakıf, bilirkişi heyetinin Mayıs ayındaki incelemesinin ardından Düzce valiliği İl İdare Kurulu’nun kararı ile kantini boşaltmak zorunda kaldı.

 

Düzce Valiliğinin almış olduğu boşaltma kararına itiraz ederek mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı vermesi için müracaat eden Düzce Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı’nın talebi haklı bulunmayarak geri çevrildi ve infaz kesinleşti.

 

Düzce Valiliği İl İdare Kurulunun, bir heyet oluşturarak hastane kantininde ve vakıf ile hastane başhekimliğinin yapmış olduğu ihale sözleşmelerini inceleyerek kantinin tahliye edilmesine karar vermesinin ardından bugün gerçekleştirilen boşaltma işlemi sırasında hiçbir vakıf yöneticisinin ve vakıf avukatının olmadığı görüldü.

 

HABER; H. İŞCAN