Düzce Belediyesi, İnönü Parkı ile Avni Akyol Parkı için 2. kez ihale düzenledi. Yeni göreve geldiği günlerde Başkan Dursun Ay tarafından iptal edilen ve uzun süredir akıbeti tartışma konusu olan İnönü Parkı'nın işletmeciliğini bugün yapılan ihale sonucunda 5 yıl için 2 milyon 255 bin TL+KDV teklifle yeniden Can Otomotiv kazandı.

Belediyede geniş güvenlik önlemi
Düzce Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ihaleler dolayısıyla Düzce Belediyesi'nde polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. İhale için gelen vatandaşlar üst aramasından geçirilerek salona alındı.

Otoparkların ihalesini YEYPAŞ aldı
İhaleler sadece parklarla sınırlı kalmadı. Düzce Belediyesi, muhtelif cadde ve sokaklardaki otoparklar ile bazı sosyal donatıları da bugün ihaleye çıkardı. İlk olarak araç parkları için ihaleye çıkıldı. İhaleye tek talipli olarak giren belediye şirketi YEYPAŞ 5 yıllık süreyle otoparkları işletmek için aylık 10 bin TL teklif verdi. YEYPAŞ, 5 yıl için toplam 600 bin TL+KDV ile ihaleyi aldı.



Düğün salonu için 5 talipli
Bu ihale sonrası parklardaki düğün salonu, restaurant, kafeterya, eğlence salonu ve kuaför için ayrı ayrı ihaleler başladı. Avni Akyol Parkı'ndaki düğün salonu işletmeciliği için 5 talipli çıktı.

Çekişmeli ihale: Düğün salonu
Adnan Noyan, Can Otomotiv, YEYPAŞ A.Ş., Hesaplı Grup İnşaat A.Ş. ve Ahmer Cömert'in işletmeciliğe talip olduğu düğün salonu ihalesini bilindik bir firma kazandı. İptal edilen İnönü Parkı ihalesini kazanan Can Otomotiv, Avni Akyol Parkı Düğün Salonu'nu 5 yıl için toplam 555 bin TL+KDV ile işletme hakkı kazandı. YEYPAŞ'ın ihalede sık sık fiyat yükseltmesi ihalenin çekişmeli geçmesine yol açarken, Can Otomotiv de fiyatı arttırmaktan geri durmadı ve kazanan oldu.

Kafeterya için 7 talipli
Avni Akyol Parkı’ndaki kafeterya için ise ihaleye 7 talipli katıldı. Coşkun Aş, Can Otomotiv, YEYPAŞ, İSAM Turizm, Alican Aktaş, Zeynep Akbal ve Ahmet Cömert arasındaki ihale yarışı  farklı bir uygulamayla sona erdi.

Komisyon ihaleyi kapalı usule çevirdi
Sürekli fiyat arttırılması nedeniyle 9 kez açık teklif usulü gerçekleşen ihale için komisyon 'kapalı zarf usulü'ne dönme kararı aldı.

Kafeterya ihalesi İsa Üçüncüoğlu'nun
Bu karar sonrası talipli sayısı 3'e düştü. Can Otomotiv, İSAM Turizm ve Zeynep Akbal arasında yapılan kapalı usül kafeterya ihalesini 5 yıl için 1 milyon 281 bin TL+KDV teklifle İsa Üçüncüoğlu'nun sahibi olduğu İSAM Turizm kazandı.

Restaurant yine Saydamlar'ın
Avni Akyol Parkı'ndaki restaurant ihalesinde de benzer durum yaşandı. 9 kez açık teklif usulü yapılan ihalede talipli sayısı 1'e düşmeyince kapalı usule geçildi. Coşkun Aş, Hesaplı Grup ve Saydamlar Otomotiv, Gıda ve Turizm A.Ş.'nin katıldığı ihaleyi, mevcut işletmeci Saydamlar Otomotiv, Gıda ve Turizm A.Ş., 2 milyon 60 bin TL+KDV teklifle aldı.

Eğlence Merkezi ihalesi Fehmiye Kütük'ün
435 bin TL muahammen bedelli Avni Akyol Parkı Eğlence Merkezi ihalesine ise YEYPAŞ, Hesaplı Grup ve Fehmiye Kütük girdi. İhaleyi 571 bin TL+KDV ile Fehmiye Kütük kazandı.

Kuaför de İSAM TUR'un
Yine Avni Akyol Parkı’ndaki kuaföre ise YEYPAŞ ve İSAM TUR (İsa Üçüncü) talipli oldu. Bu ihaleyi de 31 bin 250 TL+KDV teklif ile İSAM TUR aldı.

Avni Akyol Parkı’ndaki ikinci kafeteryaya 3 talipli
Avni Akyol Parkı’ndaki ikinci kafeteryanın işletmeciliğine YEYPAŞ, Hesaplı Grup ve Fehmiye Kütük talip oldu. Kafeterya ihalesini 601 bin TL+KDV teklif ile Fehmiye Kütük kazandı

Mevcut müstecir Cahit Aydın katılmadı
En merak edilen İnönü Parkı ihalesi başladı. Mevcut müstecir Cahit Aydın'ın katılmadığı ihalede Can Otomotiv hazır bulundu. YEYPAŞ, Hesaplı Grup ve Ahmet Cömert de İnönü Parkı'na talip oldu.

Yine Can otomotiv kazandı
Muhammen bedeli 1 milyon 356 bin TL olan İnönü Parkı işletmeciliğini iptal edilen ihalede olduğu gibi Can Otomotiv kazandı. Can Otomotiv, parkın 5 yıl için 2 milyon 255 bin TL+KDV teklif vererek ihaleyi kazandı. İhale kesinleşirde Can Otomotiv belediyeye aylık 37 bin 500 TL ödeyecek.

Öte yandan 28 Eylül 2017 tarihinde yapılan ve Başkan Dursun Ay'ın göreve gelmesi sonrası iptal edilen İnönü Parkı ihalesini de Can Otomotiv 3 yıl için aylık 200 bin TL+KDV ile kazanmıştı. 

Başkan Ay'ın 15 iş günü içerisinde onaylaması gerekiyor
İhale komisyonu kararları 15 iş günü içerisinde belediye başkanı tarafından tasdik ya da iptal edilmesi gerekiyor. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 31. maddesine göre; "İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları, ita amirlerince karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır."

Haber: C.ÜSTÜNER