İnönü Parkı’nın ihale bilmecesiyle ilgili son gelişme CHP’nin Düzce’den sorumlu Milletvekili Mahmut Tanal’ın konuyu meclise taşıması oldu. Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Düzce İnönü Parkı ihalesinde kayırmacılık var mı?” sorusunu yöneltti. Konuyla ilgili basın açıklaması yaparak Meclis’e soru önergesi veren Tanal, ihalenin kazanan kişiye verilmediğini belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları sordu:

  1. Düzce Merkez’de bulunan İnönü Parkı işletmesi 1997 yılında kime verilmiştir?

  2. 1997’de İnönü Parkı’nın 10 yıllığına şu anda Düzce AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi olan Cahit Aydın tarafından ihale ile alındığı doğru mu?

  3. Doğru ise işletme süresince Düzce AKP İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Aydın’dan kira bedeli alındı mı? Alındı ise ne kadar? Alınmadı ise neden?

  4. Düzce AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Aydın’nın kira bedelini ödediğine dair belgeleri var mı? Varsa tarafıma verir misiniz?

  5. 14.07.2016 tarihinde, İnönü Parkı, tekrar ihaleye çıkıldığı ve tekrar Düzce AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Cahit Aydın’a verildiği doğru mu?

  6. Sayıştay’ın “İnönü Parkı ihalesiz açıktan verilemez” şeklinde bir kararı olduğu ve bunun rapor edildiğinden bilginiz var mı?

  7. Düzce Belediye Meclis Üyelerine bu Sayıştay Raporu neden verilmedi?

  8. Sayıştay kararına ilişkin hangi işlemler yapıldı?

  9. Cahit Aydın’ın ihalede 150 bin artı KDV aylık kira bedeli teklif ettiği, aynı ihalede Can Otomotiv Şirketi’nin daha fazla teklif vererek (200 bin artı KDV ) ihaleyi aldığı ve aldığı halde ihalenin iptal edildiği doğru mu? Doğru ise neden iptal edildi?

  10. İnönü Parkı ihalesi iptal edildikten sonra Cahit Aydın’a işletmesi tekrar verilmiş midir?

 
İnönü Parkı’yla ilgili gelişmeleri Bakan Soylu’ya soran Tanal, Aydın’a kira bedeli alınmadan ihale verildi ise bunun bir skandal olduğunu ifade etti.

HabeR:Y.SEVER