Uzun süredir DSİ’nin programında olan ancak bir türlü yapımına başlanamayan köprüler için sona gelindi. Asar Deresi Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yapılacak olan 8 köprünün malzemeleri önümüzdeki günlerde Düzce’ye gelecek ve inşaat çalışmaları başlayacak.

 

3 köprü çelik
Yüklenici firma Asara deresi üzerinde, Fevziçakmak mahallesi mezarlık mevkiinden eski otogar mevkiine kadar 8 köprü yapacak. Köprülerden, eski otogar, Küçüksu ve Şaguç köprüleri çelik, diğer dört köprü prefabrik malzemeden inşa edilecek.

 

Düzce’nin tam merkezinde yer alan Şaguç köprüsünün projesi özel olarak hazırlandı. Şehre uygun tarihi tarzda hazırlanan köprünün, diğer köprülerden farklı bir yapıda olması planlanırken, proje ile köprüye girişte bulunan rampa da ortadan kaldırılacak.

 

7 köprü 25 metre
Asar Deresi Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında DSİ’nin yapacağı 8 köprüden 7’si 25 metre genişliğinde olacak. Köprülerden, mezarlık mevkiinde bulunan Elmalı köprüsü 15 metre genişliğinde planlanırken, önümüzdeki günlerde gelecek olan malzemelerle köprü inşaatları başlayacak.
Köprülerin yapımına öncelikle en yıpranmış durumda olan Selahattin Olcar köprüsünden başlanacak ancak, mimari ve stratejik planlarının hazır olması nedeniyle otogar köprüsüne de öncelik verilebileceği öğrenildi.

Haber: H. İŞCAN