Toplu görüşmelerde uzlaşı çıkmamasının ardından memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de hükümetin verdiği zamma tepki gösteren Kamu-Sen, KESK, Birleşik Kamu-İş, Eğitim-Bir-Sen aracılığıyla Memur-Sen üyeleri ortak bir basın açıklamasında bulundu. Konfedarasyonlar adına ilk açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesi Başkanı Osman Çakmak, insanca yaşayacakları bir ücret istediklerini belirtti. 

 Ey Hükümet Hakkımızı Ya Vereceksin, Ya Vereceksin

Çakmak, “Bugünkü eylem kamu çalışanlarının tepkisinin başlangıcıdır. Kamu çalışanları hakkını alana kadar, öğretmenler ek ödeme hakkını alana kadar mücadelemiz bu birliktelik içinde devam edecektir. Bugünden sonra alanlardayız. Ey hükümet hakkımızı ya vereceksin, ya vereceksin. Grev hakkımızın yasal güvenceye alındığı, sendikaların kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapabildiği, toplu sözleşme masasında ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik tüm haklarımızın görüşüldüğü bir toplu sözleşme düzeni istiyoruz. Her yıl yüzde 2- 3 gibi zamların kamu emekçilerine dayatılması sonucu yoksulluk ve sefalete mahkum edildik. Doğalgaz, elektrik ve akaryakıtın yanı sıra temel tüketim maddelerine toplamda yüzde 30'u aşan zamlar yapıldı. “Ekonomimiz büyüyor, dünyanın 17 büyük ekonomisi olduk “, “büyümede dünya ikincisi olduk” diye övünen hükümet sıra kamu emekçilerine gelince “kaynak yok”, Yunanistan gibi oluruz yalanının arkasına sığınıyor. Oysa daha geçen ay çıkardığı yasayla patronlara milyarlarca lira aktarırken kaynak nereden bulundu? Kamu emekçileri sadece insanca bir yaşamı hak etmektedir. Bunun için enflasyona ezilmeden ve büyümeden payımıza düşeni istiyoruz.” dedi.

Eğitim-Sen İl Temsilcisi Fevzi İpek ve Eğitim-İş İl Temsilcisi Zeki Bayram da yaptıkları basın açıklamasında temel tüketim maddelerine yapılan zam oranı kadar memura zam yapılması gerektiğini savundu.

Eylem zaman zaman ilginç görüntülere de sahne oldu. Eyleme katılan sendika üyelerinden biri eskiyen ayakkabısını göstererek “Bu maaşla bu ayakkabı giyiliyor. Patlak çatlak ayakkabı giyiyorum. Cüzdanımda faturalardan başka bir şey yok. Arkadaşlar cebinizdeki bozuklukları verinde borçlarımı kapatayım” diyerek hükümete seslendi.

Aniden bastıran yağmur, eyleme katılan kamu çalışanlarını yıldırmadı. Bir süre ağaç altında bekleyen sendika üyeleri yağmurun dinmesinin ardından davul zurna eşliğinde eylemlerine devam etti.

Kamu-sen düzce il temsilcisi şimsettin bahadır ve sendika üyeleri Atatürk Devlet Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklması ile hükümetin teklif ettiği zam oranını protesto etti.
 
Basın açıklmasının ardından sendika üyeleri Anıt Park’a kadar yürüyerek diğer sendikaların toplu eylemine katıldı.