Düzce merkeze bağlı Gölormanı Köyü'nde "Celal Hoca" lakaplı bir şahsın para karşılığı yıllardır "büyücülük ve üfürükçülük" yaparak insanları kandırdığı iddia edildi.

Haber merkezimizi telefonla arayan vatandaşlar, yakını olduğunu söyledikleri şahsın, insanların duygularıyla oynayarak, su ve limonla çeşitli oyun ve tezgahlarla insanları kandırdıklmarını belirttiler. Daha sonda Haber Merkezimize gelen vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, "Celal Hoca" lakaplı şahsın yaptığı aldatma ve tezgahlarla insanlardan ciddi anlamda kazanç temin ettiğini dile getirdiler. Yapılan işlemin tamamen bir "tezgah" ve "aldatmacadan ibaret" olduğunu ifade eden bahse konu hoca lakaplı şahsın yakınları: "İnsanları aldatıyor. Üfürükçülük yapıyor. Falcı gibi davranıyor. Her türlü süistimali yapıyor. Bu şahsı jandarmaya bir çok kez bildirmemize rağmen hiç bir işlem yapılmadı. Bu hoca lakaplı kişi resmen kalpazanlık yapıyor. İnsanları kandırıyor. Üstelik paralarını da alıyor gönderiyor." dediler.

"Üfürükçü ve büyücü" diye de anılan hocayla ilgili gerekli işlemin bir an evvel yapılmasını isteyen vatandaşlar, özellikle savcılığın harekete geçmesini istediler.

Haber; E. TAYHAN