Düzce Veteriner hekimler odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, başıboş köpeklerin bugün bir ineği parçalamasının hafife alınmayacak bir olay olduğunu söyleyerek, “ İneğin yerinde bir insan olabilirdi” dedi.
Başıboş köpeklerle ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda mevzuat boşluğu olduğunu savunan Karanfil, aynı iddialarını yineledi ve Bakanlığın mutlaka mevzuat değişikliğine gitmesinin şart olduğunu vurguladı. Karanfil, “ Bugün meydana gelen olayda inek değil de insan olabilirdi. Eğer önlem alınmazsa bir dahaki sefere parçalanan insan olabilir. Bugünkü şartlarda sokak hayvanlarını barınaklara toplayıp, aşılayıp geri salmaktan başka çare yok. Mevzuat böyle. Ancak orman ve Su işleri bakanlığı mutlaka mevzuat değişikliğine giderek çözüm bulmalı yoksa çok geç olabilir.” Dedi.
Özel idare kılını kıpırdatmıyor
Başıboş köpeklerin artmasından özel idareyi de sorumlu tutan Veteriner hekimler odası Başkanı Şerif Ali Karanfil, “ özel idare kılını kıpırdatmıyor. Başıboş köpekler köylerden çok geliyor. Özel idare işin içinde olmalı. Köyleri denetleyerek başıboş köpek akışını engellemeli.” Şeklinde konuştu.

Haber: H. İŞCAN