İsrail'in Fisiltine uyguladığı insanlık dışı saldırılar sonucunda 1.5 milyon insanın açıllık ve sefaletle mücadelesine yardımcı olmak amacıyla insani yardımda bulunmak için yola çıkan yardım gemilerinde bulunan iki Düzceli evlerine geldi. Saldırılarda ağır yaralanan Fatih Kavakdan'ın Ankara'da tedavisinin devam etitğini belirten arkadaşları Ergün Trabzon ve İsa Aydoğdu, biz bu yola başkoyduk yine gitmeye hazırız dediler.
Dehşet dolu dakikaları anlatan Ergün Trabzon bir saldırı olabilir diye düşünüyşorduk ancak bu kadar insanlık dışı katliam yapacaklarını hiç düşünmemiştik ve gerçek mermi kullanarak katliam yaptılar dedi.
45 dakika süren silah seslerinin ardından başlalayan daha çok piskolojik baskılarla dolu saatlerde yaşadıklarını anlatan Trabzon, “özel eşyalarımızın hepsini aldılar ve başta elektronik eşyalarımız olmak üzre çoğnu vermediler. Onların yaptığı bu zulmü ve katliamı tüm dünya takip etti. Bize emanet edilen yardımları ulaştırmasakta dünyanın tepkisinin İsrail'in üzerine yönelmesini sağladığımız için mutluyuz. Verdiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Sonunda kazanan islam ve insanlık olacağına inanıyorum” dedi. Düzce Ksonaklı köyünden İHH gönüllüsü olarak saldırı yapılan gemide bulunan isa Aydoğdu, “böyle bir vahşet olamaz. Bir donanmayla ve havadan helikopterlerle yapılan saldırılara bir yaşındaki çocuğun bile bulunduğu gemiyi kan gölüne çevirdiler. Gece yarısından sonra başlayan insanlık dışı katliamın sabahında etrafımıza baktığımızda adeta bir donanmayla çevrildiğimizi gördük. Şehit olan akradaşlarımızın bir kısmı helikopterden açılan eteşle ve helikopter gemimizin üstüne inerken öldürürdüler. Diğer arkadaşlarımızın çoğunu gemiye girdikten sonra iki üç metreden ateş ederek alınlarından vurup öldürdüler. Bir gazeteci arkadaşımız resim çekiyor diye gözümüzün önünde alnından vurularak öldürüldü. Biz bu yola çıkarken her şeyi göze almıştık ancak İsrail'in bu kadar cani olacağını düşünmedik. Herşeye rağmen gemi kaptanı dahil pişman değildik ve sonuna kadar mücadelemezi sürdürmeye kararlıyız. Hepimiz gerektiğinde yeniden bu yola çakacağız” dedi. Röpörtajın ardından İsa Gündoğdu'yu taşıyan otomobilin, Türk bayağı ve Filistin bayrağı ile şehir merkezinden geçişi sırasında çevreden bayrakları gören vatandaşlar alkışladılar.

Haber; H. KAYA