İstanbul Beşiktaş'ta, güvenlik güçlerini hedef alan kalleş terör saldırısı Türkiye'yi yasa boğdu. Karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha gösteren teröre yayımlanan mesajlarda, lanet yağdırılırken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

"Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti: "Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece (10 Aralık) İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

"Bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız"

Başbakan Binali Yıldırım da bu büyük acının milletçe kenetlenerek aşılacağını belirterek, insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetledi. Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: "80 milyon vatandaşımızla birlikte vicdan sahibi olan bütün insanların da laneti terör örgütlerinin ve onlara yardım ve yataklık yapanların, arka çıkanların, göz kırpanların üzerine olsun. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız. Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."

"Birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezilecekler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ta gerçekleşen menfur terör saldırılarının, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği için özveriyle ve sorumlulukla görev yapan emniyet teşkilatını hedef aldığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "İktidar, ülkemizin, akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmek zorundadır. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi olarak teröre karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu, bir kez daha vurguluyorum. Nereden gelirse gelsin, tüm terör saldırılarının faillerinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin; vatandaşlarımızın birlik, beraberlik, dayanışma kararlılığı karşısında ezileceğine duyduğum sonsuz inançla aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin aileleri ile emniyet teşkilatımıza ve iki mensubunu saldırılarda şehit veren Beşiktaş Jimnastik Kulübümüze başsağlığı dileklerimizi iletiyorum."

"Şerefsiz terör cellatları"

İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, insan kanından beslenen, en küçük acıma duygusuna, vicdan kırıntısına sahip olmayan şerefsiz terör cellatlarının dün gece İstanbul'u kana buladıklarını ve Mevlid Kandili'nin idrak edildiği bugün milletin infial içinde olduğunu belirtti. Bahçeli, özetle şunları kaydetti: "Bu korkunç ve kahredici terör saldırısına karşı millet bir ve beraberdir ve sorumluların bulunup cezalandırılmasını, dökülen kanların yerde bırakılmamasını istemektedir. Milli birlik ve dayanışma bağlarını daha da sağlamlaştırarak bugünleri aşmak, bu zulmeti yenmek zorunda olduğumuz iyi bilinmelidir. Türkiye terörizme karşı teyakkuzda olduğundan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi sorumlu, ahlaklı, ilkeli ve milli duruşunu sonuna kadar koruyarak devletinin ve milletinin yanında fedakarca mücadele edecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum."

"Mevlit Kandili arifesinde insanlık dışı cinayet!"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulunarak, "Bir Mevlit Kandili arifesinde bu insanlık dışı cinayeti işleyenler er geç hem bu dünyada hem de ilahi adalette her türlü cezayı göreceklerdir. Şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimiz büyük bir millettir. Bütün bu badireleri en kısa zamanda atlatacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türk halkı dünyadaki bütün mazlumların umudu olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Ama bu kez başaramayacaklar"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında, "Beşiktaş'ta yine hain ve alçak saldırı. Türkiye ne zaman atılım yapacak olsa şer odakları hemen harekete geçiyor. Ama bu kez başaramayacaklar. Hain terör saldırısında şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."

"Bu hain eylemler asla amacına ulaşamayacaktır"

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da İstanbul'daki hain saldırıyı kınadı. Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'da (Beşiktaş) meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Ülkemizin istikrarını, birlik ve beraberliğini bozmayı amaçlayan bu hain eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim." ifadelerini kullandı.


"Milletimizin başı sağolsun"

İstanbul Dolmabahçe’de iki ayrı saldırıda şehit edilen 30’u polis olmak üzere 38 vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralanan 136 vatandaşa da Allah’tan acil şifalar dileyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Bu terör saldırısı, polislerimize yönelik gibi görünse de aslında milletimizin her bir ferdine, bu toprağın, bu ülkenin dirliğine, bütünlüğüne yapılmış saldırılardır. Biz bu zalimliğe inat yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde toprağımızı ve devletimizi teröristlere bırakmayacağız. Teröre destek veren ve teröre destek çıkan ülke, gruplar ve hainler sanmasınlar ki Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdine yaşattıkları acıya cevap verilmeyecektir. Bu ülke, dirliğini, birliğini ve birlikte olma duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyecektir. Şehitlerimizin kanları yerinde kalmayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

"Terörü lanetliyoruz"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü mesajında şunları kaydetti: "İstanbul’da meydana gelen bombalı terör saldırılarında şehit olan emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılara acil şifalar, şehit olan ve yaralanan yurttaşlarımızın yakınlarına ve aziz Milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Düzce Üniversitesi olarak, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan, vatanımızda insanlık dışı yöntemlerle kaos çıkarmaya çalışan, demokrasimizi ve ülkemizin önlenemez yükselişini hazmedemeyen bu şer odaklarını ve arkalarındaki gizli güçleri şiddetle kınıyor ve lanetliyor; hangi hain yöntemi kullanırlarsa kullansınlar, Milletimizin engin feraseti sayesinde hedeflerine ulaşamayacaklarını kararlılıkla vurguluyoruz."