Düzce'de son günlerde tırmanışa geçen intihar vakalarının dini boyutu ile ilgili açıklamada bulunan Düzce İl Müftüsü Selami Emen, “İntihar Asla Çare Değildir!” dedi.


İNTİHAR ETMEK SORUMLULUKLARIMIZDAN KAÇMAKTIR


Hayatın her safhasının kendine has nitelikleri; problemleri, sorunları ve güzellikleri olduğunu dikkat çeken Emen, “İnsan yaşantısı esnasında bir takım sorumluluklarla bezenmiştir. Sorumluluklarımız öncelikli olarak Allah’a karşıdır. Bu kulluğumuzun bir gereğidir. Bir de sosyal hayatımızın bize verdiği roller karşısında sorumluluklarımız bulunmaktadır. Evlatlık, annelik, babalık, amir-memur vs… Bu roller karşısında üzerimizde bulunan sorumluluklarımız kimi zaman bizi yorar, üzer, hayatımızı zorlaştırır. Fakat hayat bu zorluklarla mücadeleden galip çıkmakla değer kazanır. Zorluklar karşısında canımıza kıyarak intihar etmek sorumluluklarımızdan kaçmaktır.” Dedi.


CANA KIYMAK BÜYÜK BİR GÜNAH, BÜYÜK BİR SUÇTUR


“Hayat, Cenab-ı Hakk’ın bahşettiği en büyük nimet olup insana verilmiş bir emanettir. Emaneti ancak veren alır. Hiç kimsenin, Allah’ın koyduğu sınırları aşarak bu emanete kast etmeye hakkı yoktur. Bu sebeple cana kıymak büyük bir günah, büyük bir suçtur.” şeklinde sözlerine devam eden Emen, “Cana kıyma yasağı kişinin kendi canı konusunda da aynen geçerlidir. Hiç kimse, “Can benim, dilersem ona kıyar, intihar ederim” diyemez. Başkasının hayatına kıymak nasıl büyük bir günah ise, insanın kendini öldürmesi de böyle büyük bir günahtır.” dedi.


Hayatta karşılaşılan olumsuzlukların Allah’ın bir imtihanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Emen, “sabredenlere hem bu dünyada hem de ahirette mükâfatların olduğunu müjdelemektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Haber;S.Kaşkır