Düzce İl Genel Meclisi üyelerinin, Avrupa’daki yerel yönetimlerin ve yerel meclislerin çalışmalarını incelemek üzere İngiltere, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Almanya’ya 17 günlük gezi talebi kabul edilmedi.

Şubat ayında plan ve bütçe komisyonuna havale edilen talebi inceleyen komisyon, 5 ülke ziyaretini zaman bakımından uygun olmadığı ve yaz mevsiminde işlerin yoğun olacağı gerekçesiyle ileri bir tarihte yapılmasını uygun gördü.

Gezi ileri bir tarihe ertelendi ancak rapor meclis üyeleri tarafından uzun uzun tartışma konusu oldu. Gezinin iptaline ilişkin soru soran bazı meclis üyelerine raporu hazırlayan komisyon üyelerinden Ahmet Turan ve Ergin Özensel,açıklamada bulundu.

Komisyon üyeleri inceleme gezilerinin önemli olduğu ancak bir proje yada amaca yönelik yapılmasının daha önemli olduğunu savundu.

Komisyon başkanı İbrahim Canbolat da gezilerin bazılarının ezbere yazıldığı ifade ederek gezi planlamalamarının belli bir projeye yönelik yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Tartışmaların sonunda gezilerin projeler bazında yapılması önerisinde bulunulurken, rapor oy birliği ile kabul edildi.

Yollar için borç talebi

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısının ikinci birleşiminde kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesi, ortak kamu ihtiyaçlarının sağlanması açısından 1 milyon TL araç alımı, 500 bin kanalizasyon yapımı, 4 milyon 500 bin TL köy yollarının asfalt yapımı giderlerinde kullanılmak üzere toplam 6 milyon TL iller bankasından borç alınması talebi plan ve bütçe komisyonunun havale edildi.

Toplantıda ayrıca il özel idaresi mali hizmetler müdürlüğü bütçesi altında bulunan Avrupa birliği projelerine katkı sağlamak için ayrılan 150 bin TL ödenekten, 130 bin TL'nin 2013 yılı içerisinde il özel idaresinin makine parkının yenilenmesine kullanılmak üzere araç alım projesine aktarılması talep edildi. Söz konusu talep plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Haber; S. KAŞKIR