Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir programda iş adamlarına seslendi. Özlü, Türkiye'nin son 14 yılda gerçekleştirdiği başarılarda, özel sektör ile hükümetler arasındaki uyumun çok önemli bir rolü bulunduğunu kaydederek, "Bundan sonra da aynı uyum ve işbirliği içinde, Türkiye'ye yine tarihi başarılar yaşatacağız. Bu hükümet kurulduğu andan itibaren, iş dünyasının ve yatırımcının önüne turkuaz halı serileceğini açıkça ve sık sık ifade ettik. Bu irademizi yüzde yüz bir şekilde koruyoruz" diye konuştu.

"PLANLANAN YATIRIMLARI TAKVİMİNDEN ERKENE ÇEKİN"                            

Özlü, gerek hükümetin gerekse bakanlığın yapacağı çalışmalarla, yatırımcının önünü açmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye, 15 Temmuz sürecinden büyük bir güçle, moralle, enerjiyle çıktı. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'de daha fazla ve daha nitelikli, teknoloji-yoğun yatırım yapıldığına hep birlikte şahit olacağız. Konuşmamın sonunda, darbe girişiminde ve sonrasında, milletimizle birlikte, çok başarılı bir sınav veren iş dünyamızı yürekten tebrik ediyorum. İş dünyamızı, planladıkları yatırımları normal takviminden daha erkene çekmeye çağırıyorum. En küçük esnaftan en büyük holdinge kadar tüm iş dünyamızı daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, daha çok kazanmaya çağırıyorum."

PLASTİK MÜKEMMELİYET MERKEZİ GELİYOR

Öte yandan Bakan Özlü, plastik sektörünü katma değerli üretim yapısına geçirerek ve küresel pazarda rekabet gücünü arttıracak Mükemmeliyet Merkezi için ilk adım atıldığını açıkladı. Bu doğrultuda, 18 Ağustos'ta İstanbul’da plastik sektörünün önde gelen temsilcileri ile yapılacak olan toplantıda, Plastik Mükemmeliyet Merkezi kurulması amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İle Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme Vakfı (PAGEV) arasında Mutabakat Zaptı imzalanacak.

Haber; C. ÜSTÜNER