Düzce Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen, çevre illere bakıldığında onkoloji tedavisi yapılmayan tek il olarak Düzce’nin kaldığını söyledi ve bu hastalığın ünitesinin olmamasını utanç verici olarak nitelendirdi. CHP Milletvekili Tanju Özcan’ın girişiminden mutlu olduklarını söyleyen Dikmen, Düzce’ye gelebilecek bir onkolog bulduklarını da ifade etti.
Bizim için utanç verici
Dikmen, “ biz sivil toplum olarak, Düzce de çok gereksinim duyulan mutlak olması gereken bir onkoloji merkezi için uğraş veriyoruz. Birçok merkezleri zorluyoruz, çok kolay bir iş değil. Çevremizde bir tek onkoloji tedavisi yapılmayan İl olarak Düzce kalmış. Hasta yoğunluğu sanıldığından çok fazla bize derler ki yeteri kadar potansiyel yok, yeteri kadar onkoloji uzmanlığı kurulması için bir neden yok ama bizim için tek bir hastanın sağlığı ve canı çok önemlidir. Bu hastalardan biri olarak bunun ne kadar zor bir tedavi süreci yaşadığını kendim bildiğim için bu konu üzerinde daha fazla yoğunlaşıyoruz. Valimiz bu konuda olağan üstü destek oldu çok teşekkür ediyoruz. Rektörümüzle görüştük, kendisi böyle bir onkolog bulunduğu takdirde bu konuda da umutlar var diyebilirim. İnanıyorum ki olacak ve Düzce’ye gelecek onkoloji merkezini biz ve diğer yöneticiler Düzce’ye kazandıracağız. Bu hastalığa verilen bir destek için kim tek bir parmağını oynatsa hepimiz ona şükran borçlu olacağız. Çok önemli ve çok gereksinim duyulan bir ünite tabi her hastalık çok önemli ama kanser hastalığı çok uzun süreç tedavi isteyen bir hastalık. Bütün hastalarımız Kocaeli’ne gidiyor, İstanbul’a gidiyor, Ankara’ya gidiyor ve bunlar hep olanak meselesi gidemediğiniz, ulaşamadığınız takdir de yaşamınız son bulmak durumunda. Bu kadar önemli bir hastalığın Düzce de bir ünitesinin olmaması bir bölümünün olmaması bizim için utanç verici diye değerlendirmek durumundayım. Umutlar var demek ki biraz zorlamak gerekiyordu ben çok olumlu bakıyorum.” Dedi.
İş siyasilere düşüyor
Onkolog bulunmasının ardından gerisinin siyasilere kaldığını vurgulayan Dikmen, Muncurlu hastanesinin onkoloji merkezi için uygun olacağını dile getirdi.
Dikmen, “Mutlaka böyle bir bölüm Düzce de açılacak, belki tedavi boyutuyla bir medikal onkoloji bölümü olabilecek. Daha sonrası da siyasilerimize kalmış bir olay, Muncurlu da boşalan bir hastanemizin neden onkoloji merkezi haline gelmesin. Bu asla Düzce için lüks değil, çok önemli ve çok gereksinim duyulan bir merkez. Bunun için tüm Düzce halkının bu taşın altına elini sokmasını beklemek bizim beklentimiz arasında ve inanıyorum ki çok büyük destek var. Siyasilerde duyacak ve buna göre hareket edecektir, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ında Düzce adına bu konuda onkoloji merkezinin kurulması için bir girişimi olduğunu duyduk ve çok mutlu olduk. Bunun için kim parmağını kaldırırsa biz hastanın ve Düzce halkının anca teşekkürü olur, herkesten destek bekliyoruz.” Dedi.
Valiyi ziyaret ettiler
Düzce Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen Dernek Üyesi Canan Çağatay, Nurettin Eker ve Onkoloji Doktoru Semiha Urvay Vali Adnan Yılmaz’ı Düzce’de Onkoloji Merkezi açılması konusunda bilgilendirmek amacıyla ziyaret ettiler. Onkoloji Doktoru Semiha Urvay’ın Düzce Onkoloji doktoru Semiha Urvay’ın Düzce Üniversitesinde Onkoloji merkezi kurulması için görev alacağı öğrenildi.

Haber: H. İŞCAN