Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Partisinin aday tanıtım toplantısı ve seçim bürosu açılışını ardından Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Düzce Ticaret Ve Sanayi Odası(DÜTSO) tarafından düzenlenen Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni'ne katılan Işık, kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.



Işık törende yaptığı konuşmasında "Ülkeyi kalkındıracak olan girişimcilerimizdir." diyerek kalifiye eleman yetiştirmenin önemine dikkat çekti.



Işık, "Bir ülkede girişimci varsa o ülkenin önünde engel yok demektir. Girişimcilik yoksa istediğiniz desteği verin bir adım ilerlemeniz mümkün değil. Ekonomik olarak krizler telafi edilebiliyor ve tahribatı onarabiliyorsunuz ama girişimcilik ruhuna vurulan darbeyi inanın çok kolay ve kısa sürede izah edemiyorsunuz" dedi.

Düzce Teknopark'ı destekleyeceklerini söyleyen Bakan Işık, "Destek var ama siz iş yapacaksınız biz öyle destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.



Vali Ali İhsan Su, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve Düzce Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ise, Düzce'nin önemli mesafeler kat ettiğine değindi. Konuşmaların ardından Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, Bakan Işık'a plaketin yanı sıra el ürünü olan bıçak hediye etti.
Işık, düzenlenen akşam yemeğinin ardından Düzce'den ayrıldı.

Haber; S. KAŞKIR