Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis toplantısı dün akşam gerçekleşti. Toplantıya Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ayhan Şamandar katıldı.

Toplantı başlamadan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak adına çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Taşlı ayrıca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Bakanlar Kurulu’ndaki yerini koruması üzerine kendisini tebrik etti.

Ziyaretimizden bir hafta sonra çalışmalar başladı
Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaretlerinde bir takım sorunları kendilerine ilettiklerini belirterek şöyle konuştu:
“Meclis olarak Sayın bakanımızı ziyaretimizde, sanayi odamızın bir Düzce yatırım raporunu iletmiştik. Aynı zamanda sanayi odasının Düzce sanayisi ile alakalı beklentilerini ve çözülmesi gereken sorunları iletmiştik. Geçen hafta itibariyle bakanımıza ilk sorun olarak ilettiğimiz İl Gelişme ve Çevre Planının Düzce’de yeniden yapılması ile ilgili talebimizi ilettik. Ziyaretimizden bir hafta sonra çalışmalar başladı. Valiliğimizin önderliğinde tekrar masaya yatırıldı ve onaylandı.”

Çilesini çeken daha az ödeyecek
Taşlı, Gümüşova OSB’ye hazine arazisinin de dahil edildiğinin müjdesini vererek şöyle konuştu:
“Gümüşova OSB’ye hazine arazisinin de dahil edildiğini memnuniyetle söyleyebilirim. Bunun en büyük destekçisi ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’dür. Böylece Gümüşova OSB’de daha fazla alan açılmış oldu. Bunun yanı sıra OSB’ye yeni girişimcilerin gelmesi sağlanacak. OSB’de eski sanayiciler için de oranın kahrını ilk çeken sanayiciler oldukları için bir avantaj sağlanacak. OSB’nin çilesini çeken sanayiciler yer parasını daha az ödeyecek.”

Eleman sıkıntısı çekmeyecekler
Toplantıya katılan Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ayhan Şamandar üniversite-sanayi işbirliğinde gerçekleşmesi planlanan uygulama hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Üniversitede teorik bilgiyi alan öğrencilerin okulları bitmeden bilgiyi pratiğe dökmelerini sağlayacak staj alımı ile ilgili özellikle sanayicilerin desteğini beklediğini söyleyen üniversite yetkilileri yetiştirilecek stajyer öğrencilerin kendilerine de katkı sağlayacağını yetişmiş eleman sıkıntısı çekmeyeceklerini belirttiler.

Meclis üyeleri de konuyla ilgili soru ve taleplerini üniversite yetkililerine iletti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın oda organ seçimleri için İl Seçim Kurulu'na 22 Ekim 2017 tarihine kadar bildirilmesine, İl Seçim Kurulu'nun uygun görmesi halinde seçimlerin bu tarihlerde yapılmasına karar verildi. Gerekli başvuruların ve ön hazırlıkların yapılması için Genel Sekreterliğe yetki verildi.

 

Haber: Ö. YILMAZ