Geçtiğimiz Mart ayından beri anlaşma sağlanamayan toplu iş sözleşmesinden dolayı 31 Temmuz’dan itibaren greve çıkan çelik tel üretimi yapan fabrikanın Birleşik Metal-İş üyesi işçileri, 56 gün süren ve zaman zaman gergin anların yaşandığı grevde istediklerini aldı.

İşçilerin grevi üzerine Çalışma Bakanlığı devreye girerek işveren ile sendikayı buluşturdu. İşveren ile masaya oturan Birleşik Metal-İş Sendikası anlaşmaya vardı.  Taraflar arasındaki görüşmede iki yıllık anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre, birinci yıl yüzde için yüzde 21 zam, 60 gün ikramiye ve sosyal haklara yüzde 25 zam kabul edildi. İkinci yıl için ise ücretlere enflasyon artı yüzde 2 zam ve 65 gün ikramiye ve sosyal haklara enflasyon artı 3 zam olarak belirlendi.

Birinci yıl zammı 1 Nisan’dan 2017’den itibaren diğer zam ise 1 Nisan 2018’den itibaren başlayacak. Anlaşmanın sağlanması ile fabrikada anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından greve çıkan işçiler, istediklerini almış oldu. Grevin sona ermesiyle birlikte işçiler iş başı yapacak.

Haber: Y.SEVER