Saadet Partisi İl Başkanı Selim Gökdemir, yaz etkinlikleri adı altında düzenlenen yaz konserlerine verdi veriştirdi. Düzce Belediyesi'nin taşeron işçilerin maaşlarını ödeyemezken yaz konserlerine milyarlar harcadığını öne süren Gökdemir, bu durumun milli görüş camiasını derinden sarstığını belirtti.
Paraları Sokağa Nasıl Atarsınız?
Gökdemir,“Düzce Belediyesi'nin yaz konserleri adı altında yapmış olduğu etkinlikler başta milli görüş camiasını ve genel manada inanan bütün kesimleri derinden sarstı. 3 ayları idrak ettiğimiz, şaban ayının ilk günlerini yaşadığımız ve hemen ramazanın arefesinde bulunduğumuz bugünlerde yaz konserleri adı altında harcanan bu paralara yazık günah diyoruz. Edindiğim bilgiler göre; havai fişekler hariç 400 milyar civarında para harcanmış. Taşeron işçiler 2 aydan bu yana paralarını alamamışlar, evlerine ekmek götüremiyor. Ama böyle bir durumda yaz etkinlikleri adı altında bu paraları nasıl harcarsınız? Milletin su parası için, çevre temizliği için ödediği paraları sokağa nasıl atarsınız? Adam 3-5 saat şarkı söylüyor, milyarları alıp gidiyor. Benim işçim 2 aydır para alamamış, evi tam takır.”diye konuştu.
Biz Zihniyeti Eleştiriyoruz
“Biz milli görüşçüler olarak asla şahısları hedef almayız.” diyen Gökdemir, bu durumun bütün AK Parti belediyeler için söz konusu olduğunun altını çizdi.
Gökdemir,“Bu eleştirim de belediye başkanımıza değil, bu yaz konserlerini Türkiye genelindeki tüm AK Partili belediyeler yapıyor. Bu genel merkezin talimatı. İnsanları uyutma politikalarının başka bir versiyonu. Böylesi manevi bir atmosferde işçiler açken paraları sokağa atamazsınız. Biz zihniyeti eleştiriyoruz. Ne belediye başkanını ne meclis üyelerini ne milletvekillerin ne de il başkanı Kaşıkoğlu’nu eleştiriyoruz.” dşye konuştu.
Bunlar oyun oynuyor, eğleniyor
15 Temmuz’da AK Parti'nin Kaynaşlı Kırgın çayırında ilk kez düzenleyeceği yaz şenliğini de değinen Gökdemir, “Vatandaşın sorunları ile ilgilenmek bir tarafa kendi dünyalarını yaşıyorlar.” diyerek AK parti hükümetini eleştirdi.
 Aynı gün saat 18.00’da Ağa mahallesinde halk meclisi yapacaklarını açıklayan Gökdemir, “ Oradaki mahalle halkının problemlerini dinleyerek çözüm önerileri arayacağız. Aynı zamanda yerel seçim hazırlıklarının startını da vermiş olacağız. Ancak aynı gün AK Parti teşkilatı ne yapıyor Kırgın Yaylası'nda belediyenin yaptığı yaz şenliği bitmedi, yaz şenliği yapacak. Bunlar eğlenceye bakıyorlar. Bunlar oyun oynuyor, eğleniyor. Vatandaşın sorunları ile ilgilenmek bir tarafa kendi dünyalarını yaşıyorlar. Bakın başbakan bütün illerin kongresine gidiyor, Düzce kongresine bakan geliyor. Açılış yapılacak 6 bakan gelecek deniliyor 1 tane bakan yardımcısı geldi. Düzce üvey evlat muamelesi görüyor.” diye konuştu.

Son olarak 17 yıl önce Bosnahersek’in Srebrenitsa kasabasında yapılan soykırımı kınayan Gökdemir, “Bosna Hersek'teki bu şehit kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında oluk oluk müslüman kanı akıtılmaktadır. Biz Müslüman kanı akıtanlarını şiddetle kınıyoruz. Bu akıtılan Müslüman kanlarının durulması için bir an önce iktidara gelme mücadelesi veriyoruz.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR