Bu sabah işlerine gelen tekstil fabrikası çalışanları hiç ummadıkları bir görüntü ile karşılaştı. Tokuşlar mevkiinde faaliyet gösteren fabrikada son olarak geçtiğimiz cumartesi günü öğlene kadar çalışarak hafta sonu iznine ayrılan işçiler bugün fabrikaya geldiklerinde şaşkınlığa uğradılar.
İşçilerin iddiasına göre, Fabrika sahipleri işçilere haber vermeden cumartesi günü akşamı eşyaları toplayıp ortadan kayboldular. Fabrikada çalışan 50 işçiden bazıları sigortalarının ödenmediğini ve 1,5 aydır para alamadıklarını söylerken, fabrikanın zaman zaman maaşlarını ödeyemediğini iddia ettiler.
Sabah işe geldiklerinde fabrikanın boş olduğunu gören işçilerden bazıları umutlarını yitirmeyerek sobanın başında iş yeri sahiplerinin gelmesini beklediler. Mağdur olduklarını söyleyen işçiler, fabrikaya geldiklerinde boş masaları görünce çok şaşırdıklarını ve üzüldüklerini ifade ettiler.
Fabrika çalışanlarından Burhan Coşkun, 10 yıldır bu firmada olduğunu, fabrika sahibinin işi bıraktık dediğini ve herkesin parasını alacağını söylediğiniaçıkladı. Fabrika sahipleri ile birebir görüştüğünü söyleyen Coşkun daha öncede aynı olayın yaşandığını ancak hiç kimsenin parasının kalmadığınıdile getirdi. Coşkun, “zaman zaman maaşları ödemekte güçlük çektik, son zamanlarda üretim yavaşladığı için fabrikada maaşlar gecikti. Maaşı düzenli verdiğimiz dönemde ise çalışan bulamadık.” Dedi.

Haber: S. YANAR