Yol-İş Sendikası Ankara 2 nolu Şube Düzce İl Temsilcisi Naim Şengül 81 ilde aynı saatte gerçekleştirilen basın açıklamasını köy hizmetleri müdürlüğü önünde gerçekleştirdi. “işimiz ve işyerimiz onurumuzdur” sloganıyla toplanan Yol-İş Sendikası, Taşeron firmaların çalışanların işini ve aşını tehdit ettiğini iddia etti.
Şengül, sendika olarak hak ve hukuk yolundan vazgeçmediklerini dile getirirken AKP İl Başkanı ve Milletvekillerinden duyarlı olmalarını istedi.
Şengül, “Türki’ye Yol-İş Sendikası, işyerinde alın teri döken onurlu insanların birliğinin adıdır. Bilindiği gibi basın toplantıları, yürüyüş, miting gibi eylem ve etkinlikler demokratik haklardandır. Bu eylemlerin amacı, dert anlatmaktır. Bugün yaşanan sorunların başladığı yer Karayolları Taşeronluk hastalığıdır. Taşeronluğun, çalışanların işini ve aşını tehdit etme noktasına gittiği tespit edildiğinde Yol-İş müdahale etti. Sendika olarak hak, hukuk ve diyalog yolundan hiçbir zaman vazgeçmedik. Seçim meydanlarında en çok oy getiren biziz. Yol-İş sendikası olarak derdimizi bölmek değil, kırmak değil, örgütlü bir iş ortamında işimizi aşımızı kaybetmeden çalışmaktır. 2013 yılında emeği ile geçenlerin hakları, emekleri, işleri ve gelecekleri için kol kola, omuz omuza girmekten başka çaremiz yoktur. Gün omuz omuza gelme günüdür. Mücadelemiz, hakkımızı alana değin sürecektir. Milletvekilleri ve Düzce AK Parti il başkanımıza bu konuda daha duyarlı olması temennisiyle Allah yar ve yardımcımız olsun. Düzce İl Özel İdaresi olarak 2079 köyümüz vardır, bu köylerimizde azami olarak 5 gün mesai gününde gece gündüz çalışarak yollarımızı açık tuttuk. Bugün diğer illerde kendi ilimizde dahil, merkez mahalleleri kapalı olurken bizim yollarımız gecenin saat 3’ü ve 4’ünde arkadaşlarımız sayesinde açılmıştır. Vardiyalı bir şekilde çalıştık, bütün siyasi partilere de şöyle seslenebiliriz, bizim hangi parti iktidara gelirse gelsin bizim sırtımızdan oy kazanıyorlar, bizim sırtımızdan rant sağlıyorlar. Bu konuda bütün seçmenlere, seçilenlere, il encümenlerine duyarlı olmalarını, onlarında meydanlarda soyunmalarını istiyoruz.” Dedi.

Haber: S. YANAR