Kamuoyu Araştırmaları Anket Sorumlusu Salim Taşcı, 904 kişi üzerinde yaptıkları araştırmada vatandaşların kefilliği de şahitliği kabul etmeye yanaşmadığı sonucu ortaya çıktığını bildirdi. Taşçı "Anlaşılan şu ki, vatandaşın kefillikten canı yanmış. Şahitlik içinse, durup dururken başıma iş mi açayım düşüncesinde" dedi. Taşcı, şahitlik üzerine yaptıkları kamuoyu araştırmasında, anket için 304'ü kadın 600'ü erkek 904 kişi ile yüz yüze görüşme yapıldığını anlatarak, ankete katılan kadınların yaş grubunun 30 üstü, erkeklerin ise 35 üstü olduğunu kaydetti.

"İşin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol" veya "Babama kefil olmam" sözlerinin günümüzde yerini bulduğunu belirten Taşcı, 904 kişiden 2'si erkek, 3'ü kadın toplam 5 kişinin kefil de, şahit de olacağını söylediğini kaydetti.

Taşcı, anket sorularına, "Sorunuz ürpertici. Aklımı peynir, ekmekle mi yedim? Ben deli miyim? Kendine kefen hazırla. Başımı durup dururken neden belaya sokayım? Ne sormuş olun ne de cevaplamış olayım. Kefil olacak kadar param, şahit olacak kadar zamanım yok. Halen kefillik parası ödüyorum. Kefillikten işimi de, eşimi de kaybettim. Hangi devirde yaşıyoruz? Siz olursanız, bende olurum." Gibi ilginç cevaplar geldiğini ifade etti.