İçişleri Bakanı Muammer Güler'in hazırladığı ve daha sonra Bakanlar Kurulu Kararı'na dönüşen valiler kararnamesini Cumhurbaşkanı Gül onayladı. Kararname  saat 00.00 da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameye göre henüz Düzce’de 1 yılını doldurmayan Vali Adnan Yılmaz merkeze alındı.
Düzce Valiliğine ise İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su atandı. 2010 yılından bu yana İskenderun kaymakamlığı yapan Su, Vali Adnan Yılmaz gibi ilk valilik deneyimi olacak.
Ali İhsan Su Kimdir?

25.06.1959 yılında Konya’da doğan Ali İhsan SU, Üniversite öncesi eğitimini Konya’da tamamladı. İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun olup, master eğitimini bitirdikten sonra 1988 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.Bitlis-Ahlat İlçesi Kaymakam Vekilliği yapan Ali İhsan SU, 76. dönem Kaymakamlık kursunu bitirerek, kurucu kaymakam olarak Ankara-Evren İlçesi Kaymakamlığına atandı. Evren İlçesinin İlk Kaymakamı olarak İlçe kuruluşunu tamamlayan Su, daha sonra Diyarbakır-Çermik İlçesi Kaymakamlığı, Hakkâri İli Vali Yardımcılığı, Afyon-Çay İlçesi Kaymakamlığı, Bilecik-Söğüt İlçesi Kaymakamlığı, Samsun-Terme İlçesi Kaymakamlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2010 yılından bu yana Halen Hatay-İskenderun İlçesi Kaymakamlığını yürüttü.