İstanbul'un Düzce'deki Melen Çayını içme suyu kaynağı olarak kullanmaya başlaması nedeniyle Düzce'nin gündemine giren İSKİ, günlük hayat ve kamu idaresinin içinde giderek daha etkin bir aktör olmaya başladı. İSKİ'nin Düzce'deki rolü derinleştikçe, yetkililerinin Düzce'ye gerçekleştirdikleri ziyaretler de sıklaşıyor.

İSKİ'nin Düzce'deki ilk icraatlarından biri tartışmalara neden olan Çamköy Vahşi Çöp depolama Alanının ıslahı oldu. Yaklaşık bir buçuk aylık bir çalışmanın sonucunda, iş makineleri ile üzeri toprakla kapatılan çöplük şu anda eski görünümünün hayli uzağında... Düzce'ye bir irtibat bürosu da açan İSKİ, daha sonra Köpek Barınağının şimdiki yerinin değiştirilmesi konusunda çalışma başlatılmasını talep etti.

Dün yapılan Düzenli Çöp Depolama Alanı Halkın Bilgilendirilmesi Toplantısında da İSKİ en üst düzeyde, Genel Müdür Mevlüt Vural tarafından temsil edildi. Daha önce de ekibi ile birlikte Düzce'ye gelerek Melen boyunda incelemelerde bulunan Vural, Melen Havzası'nın korunması için hazırlanan proje ilerledikçe, Düzce'nin gelişme rotasının belirlenmesinde en önemli anahtar makamın temsilcisi haline gelecek.

Gelişmeler, İSKİ'nin fiilen Düzce'yi etkisi altına aldığını gösterirken, şu anda uygulama projesi yapılan Arıtma tesislerinin kurulması ile birlikte, çevre yönetiminin tamamen İstanbul'a geçmesi kaçınılmaz görünüyor.