Türkiye’nin ihracat rakamlarının açıklandığı toplantı bugün DÜSİAD konferans salonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlendi. Toplantıda, bazı sanayicilerin İSKİ’nin melen projesi kapsamında ek yatırım yapamadıkları, sanayicilerin Düzce’de sanayileşmenin geri gideceği tedirginliği yaşadığı dile getirildi. Gümüşova’da faaliyet gösteren bir firma sahibi Fatih Uluslu, 2012 yılının sonunda teşvik yasasının sona ereceğini hatırlatarak, melen projesinin sanayicinin ayağına pranga olduğunu söyledi.

Uluslu, “ Biz sanayiciler olarak bu bölgede adım atamadık. Yeni firmalar gelmeye cesaret edemiyor. Gelmiş olan firmalar ek yatırım yapamıyor. Düzce teşvik yasası ile bugüne kadar yeteri kadar yatırım almış olabilir ancak tedbir alınmazsa geriye dönüş olabilir. Düzce’de İhracatı en çok yapan ilk 4 firma bile ek yatırım yapamama sıkıntısı yaşıyor. Yatırımlarını başka illere kaydırdıkları duyumunu alıyoruz. Biz İstanbul’a suyumuzu verdik, bize ne verecekler. Ya suyumuzu kesip eski halimize dönelim ya da bize eşit şartlarda mücadele edebileceğimiz bir şey versin.” Dedi.

Fatih Uluslu’nun bu sözleri TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yanındakileri güldürürken, Büyükekşi’nin cevap vermediği konu hakkında Vali Vasip Şahin ve TSO Başkanı Metin Büyük araya girerek, bu konuyla ilgili bazı çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

HABER:H.İŞCAN