Hedef: İşsizlikle mücadele 
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ferat Acar, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine zemin hazırlayan ve her yıl yapılan İşgücü Piyasası Talep Araştırması'nın bu yıl Nisan ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Acar, istihdamın arttırılması ve işsizliğin azaltılması ile buna uygun politikaların geliştirilmesinini kurumun temel hedeflerinden olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin ana meselelerinden biri olan işsizlikle mücadelede ve hedeflerimize başarıyla ulaşmamızda sosyal taraflarımızla olan işbirliği oldukça önemlidir." ifadesini kullandı.  

Düzce İşgücü Piyasası Analizi Raporu hazırlanacak
Düzce'de Nisan ayında sahaya çıkılacak İşgücü Piyasası Talep Araştırması hakkında bilgilendirmelerde bulunan Acar, şunları kaydetti: "Araştırma iki ve daha fazla istihdamlı 515 işyeri İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile ziyaret edilerek gerçekleştirilecektir. Söz konusu ziyaretler sonucunda elde edilen verilerle ilimize ait İşgücü Piyasası Analizi Raporu hazırlanarak yayınlanacaktır. Söz konusu raporda; işgücünün yapısı, istihdamın sektörler itibariyle mesleklere göre ve cinsiyete göre dağılımı, ilin sektörlere göre ve ana meslek gruplarına göre açık iş oranı, temininde güçlük çekilen meslekler ve temininde güçlük çekilme nedenleri ile gelecek dönem istihdam eğilimleri gibi bilgiler yer alacaktır.

İşverenlere "hassasiyet gösterin" çağrısı 
İŞKUR ile işverenler arasındaki işbirliğinin yapılacak çalışmaların olumlu olarak sonuçlanmasına da katkı sağlayacağını belirten Acar, "İşyerlerimizin konuya ilişkin gösterecekleri ilgi ve hassasiyet İşgücü Piyasası Talep Araştırması için çok önemlidir. Bu nedenle işverenlerimizin araştırma için bize destek vermeleri sonuçların daha sağlıklı alınabilmesi için önem arz etmektedir. İş ve işgücüne ilişkin hususlarda kurumumuz tarafından istenen bilgilerin işverenlerce veya yetkilendirdikleri kişilerce verilmesi gerekmektedir. Bu araştırmanın sonuçları öncelikle işverenlerimizin işgücü ihtiyacı için sunduğumuz hizmetlerin daha etkinleştirilmesi için kullanılacaktır. Bu araştırmanın amaçlarından biri de ara eleman ihtiyacının etkin karşılanabilmesi için işverenlerimizin ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağının incelenmesi olacaktır." ifadelerini kullandı.