Çalışmaları tamamlanan meralardan Karaderehasanağa Köyü merası 168 Da, Bataklıçiftlik Köyü merası 227 Da, Kadıoğlu Köyü merası 121 Da alana sahip.

Düzce’de mera ıslah çalışmalarının başarılı olması nedeni ile ıslah çalışmalarına çok yoğun bir talep olduğunu söyleyen İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal “Başlangıçta mera ıslah çalışmaları konusunda çiftçilerimizi ikna etmekte çok zorlandık. Ama geldiğimiz noktada bütün köylerimizden mera ıslah talepleri alıyoruz. 2008 yılında Esenli (711 Da), 2009 Yılında İçmeler (714 Da) ve Hacıyakup (540 Da), 2010 yılında da Köprübaşıömerefendi (1.127 Da) meralarının ıslahını tamamlayarak açılışını yaptık. Bu yılda bu üç köyümüzün merasını açıyoruz. Şu anda toplam 16 merada çalışıyoruz. Bunlara ilave olarak Elmacık (Gümüşova), Kıyı (Gümüşova) Çatalçam (Kaynaşlı), Avlayan (Cumayeri), Sarımeşe (Çilimli), Ozanlar, Yenikaraköy, Yayakbaşı (Merkez) köylerine ait toplam 8 meramızın Islah ve Amenajman Projesini hazırlayarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığımıza teklif edeceğiz” dedi.

Düzce’de hayvancılığın hızlı bir gelişme gösterdiğini söyleyen Ünal, “Hayvancılıkta en önemli konu yem ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Meralarda en ucuz yem kaynakları olması yanında, ekolojik dengede önemli bir unsurdur. Çalışmalarımızı daha da hızlandırarak diğer mera ıslah taleplerini de karşılamak istiyoruz.” dedi.

Haber, R. BAL