Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gölyaka Entegre Hastanesinin açılışını yapmak üzere Düzce’ye geldi. İslam diğer illerde programının uzaması nedeniyle yaklaşık 1 saat rötarlı geldiği Gölyaka’daki açılışta gecikme sebebini açıkladı ve özür diledi. Vali Ali İhsan Su başta olmak üzere Düzce protokolünün hazır bulunduğu açılış konuşmalarıyla başladı.


Halk Sağlığı İl Müdürü Rıfat Poyraz ve Vali Ali İhsan Su’nun konuşmalarının ardından Gölyakalılar’a seslenen İslam, Türkiye’de son yıllarda yapılan sağlık hizmetleri ile diğer ülkelerin örnek aldığını söyledi.


İslam, “Sağlık alanı Türkiye’nin çağ atladığı bir alan. Son yıllarda bu alanda yaptığımız atılımlar dünyanın birçok ülkesinde takip ediliyor ve örnek alınıyor. Türkiye’nin doğusundaki ülkelerin imrenerek baktığı sanırsınız ama öyle değil, batısındaki pek çok balkan ülkesi ve Avrupa ülkesi hatta ABD bile bizi sağlık sistemimizden kendilerinin öğreneceği çok şey olduğunu söylüyorlar. Türkiye’nin sağlık sitemi tam anlamıyla sosyal devlet uygulaması.” dedi.


İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeni kurulmasına karşın etkin hizmetleri olduğuna vurgu yaptı, yeni uygulamalar hakkında bilgiler verdi.


Ardından entegre hastanesinin açılış kurdelesi kesilerek, hastane gezildi.

 

Haber;S.Kaşkır