Düzce İl Emniyet Müdürü Saim İşlek 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan.”Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı.” Uygulaması hakkında bilgiler verdi. İşlek, Bu uygulama başladığında, sürücülerin kesinlikle Sigortasız araç kullanmaması gerektiğini söyledi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki Makam odasında basın mensuplarına uygulama ile ilgili bilgiler veren Emniyet Müdürü Saim İşlek, Maddi Hasarlı kazalarda sürücülerin anlaşma tutanağı düzenleyerek olaylara daha bir akıcılık ve hızlılık kazandırılacağını belirtti.

Kamu araçlarının karışmadığı, yaralama veya ölümle sonuçlanmayan ve  birden fazla aracın karıştığı  kazaları kapsayan uygulamada, tarafların trafik sigortası olması gerektiğini söyleyen İşlek, eskiden maddi hasarlı kazalarda tarafların servislere giderek ceplerinden ödediği masrafların, sigorta poliçelerini düzenleyen şirketler tarafından karşılanmasının yeni sistemin en önemli avantajı olduğunu ifade etti.

Basın toplantısı sırasında örnek formları da tanıtan İşlek, formun herkesin doldurabileceği kadar basit bir şekilde hazırlandığını, bu formların trafik sigortasını yapan acentelerden temin edilebileceğini dile getirdi. İşlek kaza anında araçların fotoğraflarının çekilmesinin de tavsiye edildiğini sözlerine ekledi.

Yeni uygulama, sürücü belgesiz araç kullananları, sürücülerin alkollü olması, kazaya kamu araçlarının karışması, kazada kamu ve özel şahıslara ait araç dışındaki eşyalara zarar gelmesi, araçlarda trafik sigortasının olmaması ölüm ve yaralamalı kazalar gibi durumları kapsam dışı bırakıyor.