Düzce İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Düzce Basın Birliği Başkanlığı’na seçilen Tuncay Türkgülü’ne bir tebrik  ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında İşlek’e emniyet müdür yardımcıları da eşlik etti.

Düzce İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, basın mensupları ile karşılıklı yapıcı bir ilişki içinde olmaya gayret ettiklerini dile getirirken, zaman zaman emniyet teşkilatına yöneltilen eleştirilerden de alması gerekeni aldıklarını, beğenenlere bir kez teşekkür edilirse eleştirenlere iki kez teşekkür edilmesi gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.

Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü ise, Basın ve kamu kuruluşları arasındaki ilişkilerin belirli kurallara bağlanması konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, bunun sağlanması için öncelikle basının kendisine çeki düzen vermesini sağlayacak tedbirleri alacaklarını söyledi. Türkgülü, basın çalışanlarının her ortamda tanınmasını sağlayacak kimlikler edinmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü  ifade etti.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği ziyaret sırasında basın ve emniyet arasındaki ilişkiye örnekler içeren anekdotlar anlatılırken, Emniyet Müdürü Saim İşlek, basının polisin görevlerini yerine getirmekte destek olabilme  konusunda fikirlerini de  örneklerle anlattı.