Yaşanan Ekonomik kriz Henüz Türkiye'yi etkilemedi dense de ticaret erbabının endişeleri giderek artmaya başladı. Özellikle Düzce'de de bankalar bazı İşletmelere kullandırdığı kredilerini geri istemeye başladı. İşletmeler ödemelerini düzenli yaptıkları için bankaların taleplerine itiraz etsede aldıkları kredileri geri ödemekten kurtulamadılar.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince de bugün konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Bankacılık sektörünün de kreditörlerinin kredileri geri çağırmasıyla karşı karşıya olduğunu, mevduat sahiplerinin de mevduatlarını geri çağırabileceğini belirterek, "Bankaların kredi geri çağırmaması ve faiz artırmaması esas itibariyle zor" dedi. Özince, Türk-Amerikan İşadamları Derneği ile Genç Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "Global Kriz, Türkiye’nin Finansal Piyasaları ve Reel Sektör" konulu konferansta yaptığı konuşmada, son derece karmaşık bir konu olan global krize karşı grup olarak ciddi önlemler aldıklarını ve "kendi kapılarının önünü temiz tutarak" işlerini düzgün yapmaya gayret ettiklerini belirtti.

Özince, bankaların kredileri geri çağırmaması beklentilerine ilişkin değerlendirmesinde, şunları kaydetti: "Türkiye’de büyümeyi, hatta küçülmemeyi sağlayabilmek için kredilerimizi orta ve uzun vadelerde yenilemek durumundayız. Netice itibariyle bankacılık sektörü de kreditörlerinin kredileri geri çağırmasıyla karşı karşıya. Mevduat sahipleri de mevduatlarını geri çağırabiliyor. Bankacılık sektöründe ortalama mevduat vadesi süresi 2 aydan geriye doğru gidiyor dedi