Düzce’de başta ziyaretler olmak üzere etkinliklerin sonunda takdim edilen plaket seremonisi artık olmayacak… Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Ekonomide Dönüşüm Programları kapsamında eylem planını aktardı. Buna göre kamuda İsrafı önlemek için plaket ve hediye vermeye yasak getirildi.
Davutoğlu "Plaket ve hediyelerle ciddi bir israf veriliyor. Yerel yönetimler valilikler ve kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklar" diye konuştu.
Verimsiz harcamaları tasfiye edeceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Kamu ihtiyaçlarının ortak alım yöntemi ile tedarikini sağlayacağız. Kamuda taşıt edinim ve kullanımında yerindelikle ilgili tedbirler alacak israfı ortadan kaldıracak ek yeni bir yaklaşım sergileyeceğiz. Saydamlığın arttırılması için ihale sürecinin yayınlanmasını etkinleştireceğiz. Şeffaflığı arttırmaya yönelik çalışmamızı aslında ilerde tekrar elimizde aldığımız reformu sizlerle paylaşacağız. Hizmet binaları yapımı konusunu da ele alacağız. Kamu hizmetlerini program yaklaşımı ile ele alan bütçe programına geçeceğiz.”ifadelerini kullandı…