İşgalci İsrail rejiminin, Mescid-i Aksa’ya girip üç Filistinli genci katlettikten sonra Aksâ’yı Cuma namazına kapatmasıyla beraber 1967’den beri işgal altında olan Kudüs’te ilk kez Cuma namazı kılınmaması, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Düzce Şubesi tarafından protesto edildi.



Cedidiye Cami önünde Cuma Namazının ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi önderliğinde basın açıklaması düzenledi. Onlarca vatandaş ellerinde pankart, döviz ve gazetelerle cami önünde toplandı.



Vakıf Başkanı Osman Altundal tarafından yapılan basın açıklamasına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri katıldı. Altundal, basın açıklamasını İsrail’e tepki sloganları ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirdi. Müslümanlara saldırılar yapıldığını, yıldırma politikaları uygulandığını ifade eden Altundal, İsrail’in politikasını sert sözlerle sarf etti. İsrail’in Mescid-i Aksa’yı kapatarak kendi ibadethanelerini inşa etmek istediğini kaydeden Altundal, İsrail’in yeni yerleşim yerleri elde etmek için işgalini genişletmeye çalıştığını ifade etti.

İsrail’in işgal ettiği toprakları terk etmesi ve Mescid-i Aksa’nın tekrar ibadete açılması gerektiğini dile getiren Altundal, kutsal mekanların Filistinlilerin sorumluluğunda korunmasını istedi.
Özgür Kudüs için meydanlara indiklerini söyleyen Altundal, herkesi Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesi olmak için eylemlere davet etti.

Haber:Y.SEVER