İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırının ardından yaklaşık 200 Müslüman'ın hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde mitingler düzenlenmiş ve İsrail kınanmıştı. Düzce'de de bugün ikindi namazının ardından Cedidiye Camisi önünde buluşan Düzceliler İsrail'i ve Amerika'yı protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şube Sorumlusu Hüseyin Yıldırım yaptığı açıklamada “Dünya tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, tasallütlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor. Bütün İslam aleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin bugün kan revan içindedir.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın yaptığı açıklama sırasında vatandaşlar sık sık attıkları sloganlarla konuşmayı keserken yapılan protestoya Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem de katıldı.