Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İŞKUR'a kayıtlı her işsizin bir “iş ve meslek danışmanı” olacağını ve işsizlere birebir hizmet verileceğini söyledi.
Bu amaçla, İŞKUR tarafından belirlenen kriterlere sahip olan üniversitelerde düzenlenecek olan, 360 saatlik İşgücü Yetiştirme Kurslarına ağustos ayı içinde başlanacağı bildirildi.
Bu kurslara katılacak 3 bin 500 kişi, İŞKUR'da çalıştırılacak 2 bin sözleşmeli iş ve meslek danışmanlığı pozisyonuna başvurabilecek.

"İş ve meslek danışmanlığı” eğitiminden yararlanmak isteyenlerin , İŞKUR'a kayıtlı olması, herhangi bir işte çalışmıyor olması, en az lisans düzeyinde mezun olması, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olma şartlarının aranacağını bildirildi.

Bu şartları taşıyan adaylar, İŞKUR İl Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle veya kurumun internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Adaylar, puanı en yüksek adaydan başlamak üzere tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kontenjana göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacak.

Eğitimin tamamlanmasının ardından, test merkezi bulunan kurum/kuruluşlar tarafından yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler, 'İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacaklardır. Böylece, kamuya eleman alımında ilk kez Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belge aranacaktır.

Haber; S. KAŞKIR