İşgücüne katılma, istihdam ve işsizlik parametrelerinde tahmin sonuçlarını içeren 2010 İl Düzeyinde Temel İşgücü Göstergelerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde işsizlik oranı yüzde 11,9 olarak tahmin edildi. İl düzeyinde temel işgücü göstergelerine göre, geçen yıl, işsizlik oranının en yüksek olduğu iller, Adana, Hakkari ve Van olarak tahmin edildi. İşsizlik oranının en yüksek olduğu il yüzde 19,1 ile Adana olarak tahmin edildi. Düzce ise yüzde 13, 4 ile 71. sırada işsizliğin az olduğu iller arasında yer aldı. Türkiye genelinde 2010 yılı için istihdam oranı yüzde 43 olarak tahmin edildi. Düzce'de istihdam oranı ise yüzde 43, 3 çıktı.

İşgücüne katılma oranı da 2010 yılı için Türkiye genelinde yüzde 48,8 olarak tahmin edildi. İşgücüne katılma oranı Düzce'de 52, 7 oldu. Bu oranla Düzce işgücüne katılan iller arasında 57. sırada yer aldı.

İlk kez 2008 yılı için il düzeyinde temel işgücü göstergelerini hesaplayan TÜİK, ''küçük alan tahminleri yöntemi''ni kullanıyor. Bu çerçevede, 26 bölge düzeyinde elde edilen işgücü araştırması verilerinin yanı sıra ekonometrik çalışmalar sonucu belirlenen il nüfusu, Sosyal Güvenlik Kurumu verileri, İŞKUR kayıtlı işsiz sayısı gibi dışsal değişkenler bir arada kullanılarak, tahmin üretiliyor.

Düzce İşkur İl Müdürlüğü’nden alınan veriler de TÜİK’in raporunu doğruluyor. Düzce’de İşkur’a kayıtlı iş arayan sayısına bakıldığın da bir düşüşün olduğu görülüyor. 2010 yılında mayıs ayı itibar ile bakıldığında İşkur’a iş bulma ümidi ile başvuranların sayısının 11 bin 834 olduğu görülürken, bu sayının 8 bin 528’inin erkek, 3 bin 306’sının bayan olduğu öğrenildi. 2011 yılında mayıs ayı itibari ile bu sayının bir hayli düştüğü görülüyor. Mayıs ayı itibari ile Düzce İşkur’a iş bulmak için müracaat eden 8 bin 112 kişinin olduğu görülüyor. Bu sayının 4 bin 875’inin erkek olduğu öğrenilirken, 3 bin 237’sinin kadın olduğu öğrenildi.

Haber; R. BAL