İşverenlerin işçi bulmakta sıkıntı yaşaması ve iş arayanların ise iş beğenmemesi Düzce'de çözülmesi gereken bir sorun olarak ortada dururken, problemler çeşitli platformlarda ele alınmaya devam ediliyor. Bu kapsamda bugün Valilik'te Düzce'nin istihdam durumu değerlendirildi, sorunlar masaya yatırıldı.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2016 yılı 4. Toplantısı Valilik Makam Toplantı Salonu'nda yapıldı. Vali Yardımcısı Salih Karabulut'un başkanlık ettiği toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney ve ilgili daire müdürleri katıldı.
Düzce'deki istihdam ve mesleki eğitim politikalarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantı öncesi Vali Yardımcısı Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kentimizdeki istihdam durumunu değerlendirmek, işsizlere daha fazla iş bulmak, iş arayanlar ile işvereni buluşturmak amacı ile yapılmış bir toplantıdır. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Toplantı, basına kapalı şekilde devam etti.

İŞTE DÜZCE'NİN İSTİHDAM RAKAMLARI

Öte yandan Düzce Valiliği, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplatısı sonrası Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan verileri basınla paylaştı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün kayıtlarına göre, 2016 Eylül sonu itibari ile Düzce'deki kayıtlı işçi sayısının 25 bin 594 olduğu rakamlara yansırken, kayıtlı işgücü içindeki işsiz sayısı ise 11 bin 462 olarak kayıtlara geçti.

Aynı dönemde toplam 5 bin 390 eleman için işverenler İŞKUR'un kapısını çalarken, buna karşılık talebin yarısı bile karşılanamadı. Sadece 2 bin 108 kişiye istihdam sağlanması Düzce'deki “İş beğenmeme” sorununu akıllara getirdi.

Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü eleman ilanlarına ilişkin de bilgiler aktardı. Buna göre; bugün itibariyle kurumda 181 aktif ilan bulunuyor. Bu ilanlar için aranan toplam işçi sayısı ise 471.

Açıklamada, özellikle özel sektörün arzu ettiği yetişmiş eleman sorununa çözüm için atılan adımlara da yer verildi ve şunlar kaydedildi: “Düzce’de işyerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş görenleri yetiştirmek amacıyla 166 meslekte 322 proje uygulanmıştır. Bu projelere 2 bin 429 kişi katılmış ve bu gün itibari ile bin 185 kişi mezun olmuştur.  Yürütülen bu çalışmalara katılıp mezun olanların yüzde 84’ü istihdam edilmiştir. Tüm bu projeler için 8 milyon 886 bin lira kaynak tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bu kaynağın 4 Milyon 841 bin liralık kısmı kadar harcanmıştır.”

Ayrıca, Düzce İli İşgücü Piyasası'nın 2016 Yılı Nitelikli İşgücü İhtiyacının tespiti için Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanlarının bölgede faaliyet gösteren 20 ve üstü işçi çalıştıran 442 işyerini ziyaret ettiği bilgisi de aktarıldı.