Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde tramvay hattı yapılarak ulaşıma kapatılan, ardından koltuğa gelen Dursun Ay'ın ise tekrar araç trafiğine açtırdığı İstanbul Caddesi'nde şimdi mevcut Başkan Dr. Faruk Özlü'nün projesi hayata geçirilecek.


Yerel seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanan Dr. Faruk Özlü, şehrin göbeği olan İstanbul Caddesi'nin daha modern bir hale bürünmesi için kapsamlı bir proje hazırlattı.


Uzmanlarla uzun süre yapılan görüşmeler sonucu son şekli verilen proje için çalışmalar dün gece saatler 22:00'ı gösterdiğinde başladı.


Cadde üzerinde araç trafiği, yayalar ve bisiklet kullanıcılarını kapsayan yeni projenin uygulanması için ilk olarak tramvay rayları kaldırılmaya başlandı.

Tramvay raylarının sökülmesi sonrası caddenin akış yönünün soluna yapılması planlanan bisiklet yolu için çalışmalar başlayacak.


Düzce Belediyesi tarafından yürütülen yol düzenleme ve asfalt çalışması nedeniyle 8 Ekim Salı günü saat 22:00'da kapatılan yol, 10 Ekim Perşembe günü saat 00:00 (9 Ekim 2019 Çarşamba tüm gün kapalı olup gece 00:00'da trafiğe açılmak üzere)'da tekrar araç trafiğine açılacak.

"Düzce'de artık her şey çok farklı olacak"

Çalışmaların başladığı anda yerinde inceleme yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, caddede köklü dönüşümün proje kapsamında etaplar halinde devam edeceğine vurgu yaparak "İstanbul Caddesi şehir merkezinin can damarı gibi. Bu cadde üzerinde herkesi memnun etmek için kalıcı çözümler üretmeye çalıştık. Konuyla ilgili herkese kulak verdik, her kesimden vatandaşımızın memnuniyetini gözeterek böyle bir proje oluşturduk. Şimdi bu caddenin sağında kısa süreli araç parkı için tek şerit, orta şeritten trafik akışı sağlanması ve en sol kısımdan da bisikletliler için ayrılmış bir yol tahsis edilecek. Bisiklet yolu ile şehrin dört bir yanını saracak, sağlıklı yaşam için vatandaşlarımızı teşvik edeceğiz. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için de ayrıca bir projemiz var, kiralık bisiklet kullanımı ve bisiklet durakları. Bunların hepsini değerli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Düzce'de artık her şey çok farklı olacak, daha da güzel olacak." şeklinde konuştu. HABER:C.ÜSTÜNER