D-100 karayolu ile D-655 karayolunun kesiştiği en önemli nokta olan Çoban kavşağında ki trafik sorunu bir türlü çözülemiyor.

Nüfusun artmasıyla birlikte yıllar öncesinden ihtiyaç haline gelen dalçık, geçte olsa yapıldı ancak bu yeterli olmadı. Dalçık olmasına rağmen çoğu zaman kilitlenen Çoban trafiğinde bugünde o bilindik görüntüler ortaya çıktı. Yarıyıl tatilinin de son günü olması nedeniyle yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşattığı gibi sinirleri de gerdi.

Kimi sürücüler yan yolların aktif hale getirilmesiyle birlikte sorunun az da olsa giderileceğini söyledi. Kimileri ise şehirlerarası otobüs terminalinin kavşağa yakın olduğundan dolayı trafiğin sıkıştığını belirterek, terminalin bir an önce bu bölgeden kaldırılması gerektiğini savundu. Çobanda ki yoğunluğun İstanbul trafiğini aratmadığını söyleyen sürücülerin bir kısmı ise trafik lambalarının da kavşağa uygun olmadığını söyledi.

Sıkışan trafikte bazı sürücüler araçlarından inerek olanı biteni izlerken, kavşakta yaşanan trafiğe hasta taşıyan ambulanslar da takıldı.
D-655 ve D-100 istikametinde oluşan uzun kuyruklar ve kavşakta yaşanan karmaşayı kornaya basarak protesto eden sürücülerin imdadına polisler yetişti. Bazı sürücülerin ışıklara riayet etmemesi ve uzun araçların kavşağı kapatmasıyla sıkışan trafik adeta kör düğüm olmuştu. Yaklaşık bir saatli çile emniyet güçlerinin çabalarıyla normal akışına döndürülebildi.

Haber: Ş.ÇAKIR