Dünya'nın dört bir yanı şiddetli bir şekilde sallanmaya devam ediyor
adeta beşik gibi sallanmaya başlayan ve 1.5 dakika süren Şili depreminde hayatlarını kaybedenlerin sayısının ilk belirlemelere göre 76 olduğu açıklandı. Cumartesi günü Türkiye saati ile 08:43 sularında Şili'de meydana gelen 8.8 şiddetindeki depremin yerin 55 km altında gerçekleştiği ve Şili'ye komşu Ülkelerden de hissedildiği Santiagoda 1.5 dakika süreyle binaların sallandığı bildirildi. Tusunami uyarılarının yapıldığı Şili'de deprem sonrasında 5 ila 6.9 arasında çok sayıda artçı sarsıntının meydana geldiği öğrenildi. Diğer yandan Cuma gecesi Türkiye saati ile  22:31 sularında Japonya'nın güneyindeki Akinova Adasında 6.9 büyüklüğünde deprem olduğu ve Tusunami alarmı verildiği bildirildi.
ülkemizde sık sık değişik bölgelerde 3 ila 5 şiddetinde depremler olmaya devam ederken asıl korkulan olası istanbul depreminin tartışmalarıda aralıksız sürüyor. Meclis Araştırma Komisyonu’nun, İstanbul’da büyük deprem riskini gösteren bilimsel raporunun yankıları sürüyor. Raporu analiz eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Gelecek 50 yılda Marmara’daki ana fayda 7.5 büyüklüğünde deprem meydana gelme olasılığı yüzde 50” sonucuna vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, Meclis Araştırma Komisyonu’na, İstanbul’da büyük deprem riskini gösteren bilimsel verileri, alınan son sonuçlarla analiz etti. ABD jeolojik araştırma kuruluşu Geological Survey’in uzmanı Tom Parsons ve bilim insanlarının, 2000’de yaptıkları çalışmada, 30 yıl içerisinde 7 ve daha büyük şiddette bir deprem gerçekleşme olasılığını yüzde 65, 2004’de yaptıkları çalışmada 30 yılda yüzde 35,70 ortalama yüzde 50 olarak verdiler.
Böylece Marmara fayında 7.5 büyüklüğünde bir depremin meydana gelme olasılığı önümüzdeki 50 yılda % 50 olarak belirlendi.