Akçakocalı iş adamı Ali Çubukçu, Hamsi Restoranları zincirine yeni bir halka daha ekledi. İstanbul Acıbadem şubesini  hizmete açan Çubukçu'nun önümüzdeki hafta içinde Beykoz şubesini de açacağı öğrenildi. Ülkemizdeki ekonomik durgunluğa rağmen iki şubeyle İstanbul piyasasına giren girişimci iş adamı Ali Çubukçu "Kriz zamanları aslında fırsat dönemidir" diyerek iş dünyasına da önemli bir ders veriyor. Bir geminin karaya yanaşması için en kötü zamanın dalgalı hava olduğunu belirten Çubukçu, "Denizin dalgalarını gören kaptan rotayı açığa çevirmelidir, biz de öyle yaptık. Kriz zamanı karaya yanaşmak yerine tüm gücümüzle açığa doğru yol alıyoruz" dedi. 
 


İstanbul Acıbadem ile birlikte Beykoz şubesini de yakında açacağını söyleyen Hamsi Restoran Zinciri'nin kurucusu Ali Çubukçu, her iki restoranın da, ağzının tadını bilen ve zor beğenen müşterilere hitap etmeyi amaçladığını söyledi. Çubukçu sözlerine şu şekilde devam etti; "Bizim müşteri portföyümüzü zor beğenen elit bir grup oluşturuyor. Hamsi Restoranları olarak bugüne kadar hep zor beğenen ve haftada en az birkaç defa  restoranda yemek yeme alışkanlığına sahip olan kişileri hedefliyoruz. Belki de en zor kesim diyebiliriz. İşte biz bu zor beğenenlerin damak tadına hitap ediyoruz." 



Hamsi Restoran'ın bugünlere kolay gelmediğine vurgu yapan Çubukçu, hiçbir markanın bir anda oluşamayacağına işaret ederek, bunun için yıllara dayanan emek sarf edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ali Çubukçu "Markamızın ardında yıllar süren bir emek var. Biz bu işe ailecek yıllarımızı verdik, sevgimizi kattık. Hijyen ve kalite bizim olmazsa olmazımız, restoranımızda her zaman taze balık bulunmasına ayrı bir önem veriyoruz. Ancak bir balığın düzgün şekilde hazırlanarak sunulması için tek koşul tazelik değil, bu iş iyi bir ekibi gerektirir, iyi bir ekip kurabilmek için de öncelikle sizin bu işi çok iyi bilmeniz gerekir. Ben kendimi, balık işini iyi bilen ustaların arasında kabul ediyorum. Balığın kitabını yazacak kadar teorik ve pratik birikimim var, buna rağmen her gün yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Yanımda yeni ustalar yetiştiriyorum ve her zaman işimin başında duruyorum. Sanırım başarı hikayemizde sıkı sıkıya bağlı olduğumuz ilkelerin rolü var" diyerek sözlerine son verdi.

HABER ÖZHAN KIZILTAN