2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Düzce Belediye Başkan aday adayı olan Ali Ergün İstanbul için kolları sıvadı. Daha önce Düzce Belediyesi’nde İmar Müdürü olan ve ardından İstanbul’da görev yapan ve daha sonra 2009 yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olan Ali Ergün bu günlerde Avrupa Kültür Başkenti yani İstanbul için kolları sıvadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Ali Ergün katıldığı televizyon programında İstanbul’un adına yakışır bir görüntü kazanması için kolları sıvadıklarını ifade etti. Avrupa Kültür Başkenti olmayı başarmış bir ile ayak basanların ilk olarak gördükleri birbiriyle uyumsuz, kimlik ve estetikten uzak, renk renk reklam tabelalarıyla çevrilmiş binalar olduğunu ifade eden Ergün, "Projenin amacı İstanbul'un çağdaş ve modern kent kimliğine katkıda bulunmak" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olarak şehrin tarihi görüntüsüne uygun bir yüz kazandırılması ve görüntü kirliliğini yok etmek için çalışma başlatıldığını duyuran Ergün, “Atatürk Havalimanı'ndan Boğaz Köprüsü'ne kadar 50 km alanda D-100 karayoluna paralel binaların cepheleri yenilenecek. 1305 binanın oluşturduğu çirkin görünüme son verilecek.” Şeklinde ifadeler kullandı.
Boğaziçi Köprüsü ile Atatürk Havalimanı kavşağı arasındaki güzergahı kapsayacak projenin tamamlanması yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Her vatandaş kendi bina cephesiyle ilgili projeye belediyenin internet sitesinden ulaşabilecek. Anadolu Yakası ve TEM Otoyolu güzergahı da ileriki süreçte projelendirilecek.
Düzce’den Belediye Başkan aday adayı olan Ergün bu günlerde İstanbul’un çağdaş bir görünüm kazanması için çalışıyor.