Anadolu Gençlik Derneği Düzce Şubesi tarafından “Fetih ve Gençlik Koşusu” yapıldı. Merkez Ticaret Lisesi’nin önünden başlayan koşu Anıtpark’ta yapılan baksın açıklaması ile son buldu. Dernek üyelerinin katıldığı koşunun ardından bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yiğit, İstanbul’un fethinin 558. Yıl dönümünde bu koşuyu gerçekleştirdiklerini ve yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. 

“Anadolu Gençlik Derneği tarihimizde çığır açan milletimize geçmişini hatırlatan iki önemli hadisenin anlamına ve milletimize kazandıklarına binaen, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışını gençliğe daha güzel anlatabilmek ve bu iki tarih arasında büyük bir köprü kurmak için Fetih ve Gençlik Koşusu” organize edildi.

19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan Gençlik Koşusunun Amasya, Çorum, Kırıkkale, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli istikametinden devam ederek İstanbul’da son bulacağının altını çizen Yiğit, Kocaeli’nde bir gençlik şöleni düzenleneceğini belirtti. 

Haber; R. BAL