Düzce Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı 2. Birleşimi 2. Başkanvekili Gönül Asuk başkanlığında yapıldı. Toplantı gündeminde yer alan 2015 yılı Kesin Hesap Raporu'nun görüşülmesi sırasında belediyenin toplam borcu açıklandı. 2015 yılı Kesin Hesap Raporu'nun toplantıda görüşüldüğü esnada MHP’li üyeler belediyenin toplam borcunun ne kadar olduğunu sordu.

2014 Yerel Seçimleri'nde Düzce Belediyesi'ni 170 milyon TL borcu bulunan Düzce Belediyesi’nin 2015 yılı sonu itibariyle toplam borcunun 230 milyon TL olduğu ifade edildi. Belediyenin piyasaya olan borcunun 21 milyon TL olduğunu bu rakamın 230 milyon TL’ye dahil olduğu bilgisi verildi.

Katırcıoğlu: “Rakamlar birbirini tutmuyor”

MHP’li Katırcıoğlu, şerh koydurdukları Denetim Komisyonu Raporu ile kendileri ve verilen Bütçe Gider Kesin Hesap Cetveli'ndeki rakamların farklı olduğuna dikkat çekerek, “Bizlere bilgilendirmek amacıyla dağıtılan Bütçe Gider Kesin Hesap Cetveli'ndeki bütçe giderler toplamındaki rakamlar toplamı ile birim müdürlerinden bize resmi yazı olarak gönderilen Denetim Komisyonu Raporu'nda yer alan rakamlar birbirini tutmuyor. Denetim Komisyonu raporunda bütçe giderleri toplamı 183 milyon 61 bin 481 lira olarak gösterilirken Bütçe Gider Kesin Hesap Cetveli'nde aynı rakam 168 milyon 951 bin 18 lira belirtilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yine 'yanlış yazılmış' savunması!

MHP'li üyenin tutarsızlığa dikkat çektiği bu açıklama sonrası gelen savunma yine 'yanlış yazılmış' oldu. Mali Hizmetler Müdürü İsmail Işıldak, meclis üyelerine dağıtılan dosyalarda bir yanlışlık olduğunu ifade ederek, Katırcıoğlu’nun aradaki farkla ilgili sorusuna açıklık getirdi.

Haber:Y.SEVER