Cumhuriyet’in 93. yılı dolayısıyla düzenlenen törenlerdeki coşku, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce ve Bolu’da da doruğa ulaştı.

Geçmiş yıllara göre her kesimden katılımın fazla olduğu görülen törenler, ‘Bayram böyle kutlanır’ mesajını verdi. Düzce gibi Bolu’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri de vatandaşların ve öğrencilerin ilin idaresinde söz sahibi olan protokol üyeleriyle bütünleşmesini sağladı.

Genci, yaşlısı, kadını, çocuğu bir çok Düzceli vatandaşın Anıtpak Meydanı'na koştuğu Düzce'deki tören geçişi sırasında öğrencilerdeki coşku ve heyecan, geçmiş bayramları yeniden yaşattı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, tören geçidine katılanları birlikte selamladı. Belediye bandosu eşliğindeki tören geçidini askeri birlik ile okullar bayrak ve flamalarla yaptı. Motorize birliklerin geçişine gururla göğüsleri kabaran vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Her yaştan insan ellerinde Türk bayraklarıyla törene renk kattı. Vatandaşlar yaşananları, cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Düzce gibi coşkunun tavan yaptığı illerden biri de Bolu oldu. Kent meydanındaki tören geçidine vatandaşlar alkış ve sloganlarla eşlik etti. Kutlamalara katılan okulların öğrenci ve öğretmenler, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Doğa Okulları öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bolu’daki törende dikkat çeken bir ayrıntı da gözlerden kaçmadı. Garnizon komutanlarının ulusal ve resmi bayramlar ile kutlamalarda artık protokolde yer almayacağı yönündeki kararın ardından gerçekleşen ilk bayram olan 29 Ekim'de Düzce Garnizon Komutanı, törenlere katılmazken, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güneş, Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’la törende protokolde yer aldı.