15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış bir grup FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesinin kalkıştığı ancak devletin ve milletin omuz omuza vererek püskürttüğü darbe girişiminin ardından 81 ilde başlatılan soruşturmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Düzce'de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı ve tutuklamalar sürerken, bugüne kadar hakim karşısına çıkarak cezaevine gönderilen toplam şüpheli sayısının 456 olduğu öğrenildi.

Örgüt yapılanması başta olmak üzere kamu kurumları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerine yönelik başsavcılık talimatı ile güvenlik güçleri tarafından çok sayıda operasyonun gerçekleştirildiği FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle yüzlerce şüphelinin gözaltına alındığı Düzce'de tutuklanan 456 kişiden 13'ünün ise tahliye edildiği bilgisi edinildi.

Tutuklanan şüphelilerin önemli bir bölümünü kamu kurumlarında çalışanlar oluştururken, Düzce Valiliği'nden soruşturmaya yönelik son yapılan bilgilendirmede, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 758 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığı, bunlardan 331'inin tutuklandığı bildirilmişti.