Düzce'de D-100 üzerine birçok üst geçit yapıldı. Bir de yıllardır D-655 karayolu üzerinde yıllardır duran bir üst geçit var. D-655 karayolu üzerindeki üst geçiti geçtiğimiz aylarda gündeme getirmiştik ve vatandaşların üst geçit yerine yolu kullanmalardaki nedenleri vatandaşlardan dinlemiştik.

Vatandaşlar bu sözleri söylerken D-100 üzerindeki üst geçitlerin yapımı devam ediyordu. Yapımı devam eden üst geçitlere çevredeki vatandaşlar büyük tepki göstermiş, bu tepkiler özellikle Hamidiye Mahallesi'nden gelmişti.

Bütün tepkilere rağmen üst geçitler tamamlandı. Karayolları tarafından D-100 üzerine yapılan üst geçitler şimdi kullanım için vatandaşları bekliyor.

Üst geçitlerin kullanılmayacağını haklı cıkaracak cinsten görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşlar üst geçidi yolun karşısına geçmek için değil, oturmak için kullanıyor.

Karayolları tarafından yapılan üst geçitleri kullanmayan vatandaşlar üst geçidin hemen altından bariyerlerin açık bulunduğu tyerden yolun karşısına geçmek için D-100'den geçen araçlar arasında köşe kapmaca oynuyor.

Yetkililer üst geçitlerin kullanılmasını teşvik etmek için üst geçitler altında bulunan bariyerlere tel örgü çekileceğini söylemişlerdi.

Bir çok yaya kazasına şahit olan D-100 karayolunda tel örgü ile ilgili hala bir çalışma yapılmadığı görüntülerden anlaşılıyor.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız.

Haber, R. BAL