Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla bu yıl da program çerçevesinde kutlamalar yapılıyor. Düzce'nin turizm potansiyeline dikkat çekmek için etkinlikler düzenlenmeye devam ediledursun, vatandaş turizmde marka olmayı hedefleyen Düzce’de bu konuda yapılan çalışmaları yeterli bulmuyor…

Düzce sahip olduğu doğa güzellikleriyle hem yaz hem de kış turizmine ev sahipliği yapacak bir il konumunda. Yaz turizmi denilince ilk akla gelen yer ve Düzce’nin Karadeniz’e açılan kapısı olan Akçakoca, Akdeniz ve Ege illerine alternatif olarak ilk tercih olacak bir potansiyele sahip olmasına karşın hala yeterince tanınmıyor. Kış turizmin ise Kardüz ile ilgili çalışmalar hala sürüyor.

NE TANIYOR NE DE TANIYORUZ!
Vatandaşlar da bu konuda aynı görüşte… Görüşlerini aldığımız Düzceliler, Düzce’nin eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu, yeterince tanıtılmadığını söyledi. Yine Vatandaşların çoğunluğu Düzce’yi birkaç yer dışında yeterince gezmeye fırsat bulamadığını dile getirirken, gerekçe olarak vakit yetersizliği ve ekonomik sorunları gösterdi.
-
Bu da birçok güzelliği içerisinde barındırmasına karşın tanıtım noktasındaki yetersizliğin, Düzce’nin sahip olduğu değerlerin saklı kalmasına neden olduğunu gösterdi.

Haber;S.KAŞKIR